Radnik “Plantaža” umalo ostao bez obje noge

Kastratović je hitno avionom transportovan u beogradski Vojno-medicinski centar, gdje su tamošnji ljekari izveli komplikovani hirurški zahvat na njegovom stopalu.
86 pregleda 0 komentar(a)
Plantaže, Foto: Arhiva Vijesti
Plantaže, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2011. 18:18h

Radnik kompanije “Plantaže” Dragoslav Kastratović (46) umalo je ostao bez obje noge usljed, navjerovatnije, nestručnog rukovođenja traktorom za transport voća.

On je hitno avionom transportovan u beogradski Vojno-medicinski centar, gdje su tamošnji ljekari izveli komplikovani hirurški zahvat na njegovom stopalu.

Nezgoda se dogodila oko 10 časova, u blizini Nikolj crkve u Zeti, kada je došlo do gašenja mašine na agregatni pogon.

Direktor Radne jedinice “Vinogradarsko-voćarske proizvodnje” Dušan Kankaraš potvrdio je “Vijestima” da je Kastaratović, mimo propisane procedure, nogom pokušao da upali sistem. Kada je uspio da ga aktivira, stopalo mu je zakačio i povukao zupčanik.

“Drugom nogom je pokušao da izvuče povrijeđenu, a onda je mašina i nju uhvatila”, objasnio je on, navodeći na povreda jednoj Kastratovićevoj nozi toliko ozbiljna, dok je druga veoma opasna.

Kankaraš je kazao da su “Plantaže” odmah nakon nezgode organizovale transport povrijeđenog radnika za Beograd i njegovu operaciju i liječenje u prijestonici Srbije.

Bonus video: