Tri ekstra maske za sve tipove kose

Dovoljno je da uzmete sastojke koje imate u svojoj kuhinji – nahraniće kosu i daće joj sjaj - ujedno, nećete imati puno troška
76 pregleda 0 komentar(a)
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
kosa, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2011. 12:50h

Svaka žena voli da ima lijepu i njegovanu kosu. Ne morate uvijek da pođete na tretman kod frizera ili stavljate kupovnu masku. Uradite to same kod kuće.

Maska za suvu i oštećenu kosu

Pomiješajte jednake količine maslinovog ulja i meda. Med sadrži vitamine i daje kosi sjaj, a maslinovo ulje joj vraća neophodnu vlažnost. Nanesite smjesu na kosu od krajeva prema korijenu. Prekrijte kosu plastičnom vrećicom i dobro je učvrstite. Preko vrećice omotajte je peškirom. Ostavite smjesu da djeluje trideset minuta, a zatim kosu isperite i dobro šamponirajte. Tretman je odličan i za sijedu kosu. Za najbolje rezultate masku stavljati jednom nedjeljno.

Maska za masnu kosu

Izmiksajte mikserom kašiku korijena maslačka s dl vode i jednom izrendanom jabukom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte tri kašike zelene gline i sok od limuna, pa miješajte dok masa ne postane homogena. Masku držite jedan sat, isperite, pa zašamponirajte.

Maska protiv peruti

Pravi se od korijena peršuna. Umutite mikserom tri kašike usitnjenog korijena uz dodatak

tri kašike ricinusovog ulja. Peršun sadrži materiju koja u kombinaciji s ricinusovim uljem uklanja perut i uravnotežava kožu tjemena. Smjesu nanosite jednom nedjeljno uz masiranje tjemena. Ostavite da djeluje najmanje 15 minuta. Kosu zašamponirajte i dobro isperite.

Bonus video: