obnovite gradivo

Za slučaj da ste propustili lekcije iz ljubavi

Prije svega - upoznajte sebe: ko ste, šta je za vas (ne)bitno, šta (ne)volite, šta očekujete od sebe... spisak nastavite sami
72 pregleda 0 komentar(a)
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2011. 11:19h

Poenta je u sljedećem: ako ne poznajete dovoljno sebe, kako ćete se predstaviti nekom drugom, kako ćete imati osjećaj za drugog? Čini se da danas svi sve znaju o drugom i to mnogo više nego o - sebi. Možda vam se čini da je teško naći vremena za to, ali, pokušajte, istražujte sebe - biće vam udobnije u svojoj koži.

Odmah nakon toga, razmislite o sljedećem:

Slušajte i zaključujte

Bitno: kako govori o svojoj porodici - posebno o majci. Možda to zvuči grozno, ali to mnogo govori o njemu. Da li njegova porodica stanuje blizu, a ipak se ne viđa s njima? STOP! Ako postoji opravdan razlog, npr. žive u inostranstvu, ok, ali ako ga čujete ili vidite da psovkama ili na bilo koji drugi način vrijeđa članove svoje porodice, BJEŽITE glavom bez obzira.

Što dalje od foliranta

O osobi možete da zaključujete na osnovu toga kako izgleda, šta i kako radi i govori. Ako nije bio tamo gdje je rekao da će biti, nije radio ono što kaže da radi ili izgovara bilo kakve druge laži - sve to ukazuje na lošu ličnost. Pratite svoje instinkte. Ako prečesto ignorišete instinkte, više neće funkcionisati, a laž će preuzeti vođstvo.

Ljudi vole da igraju igrice

Kao po pravilu, to je slučaj na početku veze i to najčešće igru: "biću sve ono što želiš da budem". Da biste shvatili ko je zapravo neka osoba trebaće vam godine i još preko. Tek kada vidite kako se neko ponaša za rođendane, Novu godinu, odmore, praznike, kako reaguje na loše i dobre situacije, možete govoriti koliko ga poznajete. Ono što se događa među vama kada ste sami, nije uvijek ono što će se događati uvijek i u svim situacijama.

Ne slušajte srce ako bilo šta treba da trpite

Svaka veza bi trebalo da poboljša vaš kvalitet života. Ne pristajte na ništa što omalovažava, ponižava ili bilo što slično samo zbog toga što mislite da treba da slušate srce.