Za dobar razvoj događaja

Ulazite u novu vezu - obavezno pročitajte

Početak nove veze je uvijek pomalo problematičan. Zato obratite pažnju na neke stvari: postoje neke stvari koje treba posebno istaći i neke koje treba ublažiti.
0 komentar(a)
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 03.02.2011. 10:34h

Ne opterećujte se definisanjem odnosa

Izašli ste nekoliko puta i dalje niste sa sobom načisto da li se može reći da je to nova djevojka/momak, prijatelj ili nešto treće. Nema potrebe da se zamarate oko toga. Za početak zovite ga/je imenom i tako izbjegnite neugodnosti.

Zaobiđite upoznavanje roditelja

Tu ne žurite. Ako već postoji jak razlog, onda to učinite na nekom porodičnom okupljanju gdje će biti više ljudi: to će smanjiti pritisak na vas oboje.

Ne žurite

Lako je brzo se "kretati" u novoj vezi u želji da svaki trenutak provodite zajedno. Međutim, isto tako brzo može nestati čar novog. Oboje sačuvajte svoje mjesto i vrijeme.

Raspoređujte vrijeme

Nemojte provoditi više od 50 odsto slobodnog vremena s novim momkom/djevojkom. Trideset odsto vremena trebalo bi da budete s prijateljima i porodicom, dok je 20 odsto vremena rezervišite - samo za sebe.

Bez rasprava preko sms-a

Ako želite da se javite, dogovorite sastanak i sl, to je ok, ali ako treba da razgovarate o nečemu ozbiljnijem, razgovarajte uživo. Ako tako ne možete izaći na kraj s problemima, tada ste ili s pogrešnom osobom ili niste spremni za ozbiljnu vezu.

Ostanite svoji

Uvijek se držite svojih stavova i vrijednosti. Kompromis je svakako neophodan, ali ako prerano počnete da se odričete onoga što vam je bitno, loše startujete.

Ne upoređujte je/ga s bivšim ljubavima

Sami sa sobom, naravno, ali ne izgovarajte pred njom/njim. Pa čak ni onda ako mislite da bolja od prethodnih. Ne spominjite bivše, sve dok niste sigurni da je vaša veza prerasla u stabilnu.

I da, postavite granice

Mišljenje o pokazivanju ljubavi u javnosti je individualno i razlikuje se od osobe do osobe. Ako vam je neprijatno da se grlite i ljubite na javnom mjestu, ne radite to samo zbog toga što se to dopada osobi sa kojom ste.