Šef policije u Ulcinju vozi ukradeni džip

Nekoliko Elezovićevih sugrađana tvrdi da načelnik policije u protekloj godini za svoje i službene potrebe koristi oduzeti metalik sivi džip “hjundai santa-fe”, na kojem su prikačene tablice (PG-CE-636).
1698 pregleda 0 komentar(a)
džip, elezović, Foto: Čitalac "Vijesti"
džip, elezović, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 03.02.2011. 07:45h

Nekoliko Ulcinjana tvrdi da rukovodilac Ispostave policije u tom gradu Rudolf Elezović koristi džip “hjundai-santa fe”, koji je u oktobru 2009. godine oduzet od osoba na granici sa Albanijom.

Ulcinjani, koji su željeli da ostanu anonimni, dostavili su i fotografije nakon serije tekstova objavljenih u “Vijestima” da mnogi načelnici i starješine policije u gotovo svim gradovima u Crnoj Gori, duže i automobile koji su po raznim osnovama oduzeti od građana.

Nekoliko Elezovićevih sugrađana tvrdi da načelnik policije u protekloj godini za svoje i službene potrebe koristi oduzeti metalik sivi džip “hjundai santa-fe”, na kojem su prikačene tablice (PG-CE-636).

“Zbog tog džipa nekoliko ljudi iz Ulcinja je robijalo. A načelnik sada vozi isti taj automobil. To nas boli više od zatvora. Za to što smo uradili mi smo kažnjeni, a on koristi isti taj automobil”, tvrdili su Ulcinjani, koji čekaju pravosnažnu presudu zbog krijumčarenja ukradenog džipa.

Bez komentara

Rukovodilac policije u Ulcinju Rudolf Elezović nije imao komentar na tvrdnje svojih sugrađana.

“Nemam komentar”, bilo je sve što je Elezović saopštio “Vijestima”.

Inače, prije desetak dana Elezović je, takođe, na pitanje “Vijesti” da li zna da neko od načelnika koristi oduzete automobile, tvrdio da “ta praksa u Ulcinju ne postoji”.

U oktobru 2009. godine Ulcinjani Sead Kurti, Kuštrim Kurtović, Rizo Kurtović, Visar Kasnecović i Novica Jovanović uhapšeni su u akciji policije, koja ih je u pola noći zatekla sa ukradenim džipom u šumi blizu graničnog prelaza na Sukobinu

“Vjerujte, ja se borim protiv svih zloupotreba i lično tražim od svih službenika da ne naprave neki propust u radu. Tvrdim da u ulcinjskoj policiji niko ne vozi oduzete automobile, a sada na parkingu imamo tri koja provjeravamo”, tvrdio je tada Elezović, objašnjavajući da ne zna da li u drugim gradovima njegove kolege voze takve automobile.

Šta će džip u dvorištu

Ulcinjani su potpuno sigurni da Elezović koristi baš džip koji je od njih oduzet u oktobru 2009. godine u šumi na granici sa Albanijom, u blizini prelaza Sukobin.

“Tražili smo od njega da taj automobil ne koristi. Imamo više fotografija na kojima se vidi čak i on kako upravlja tim automobilom”, tvrde oni.

Oni su “Vijestima” proslijedili nekoliko fotografija na kojima se vidi sivi džip “santa fe”, parkiran ispred Elezovićeve kuće u Donjem Štoju.

“Šta će džip u njegovom dvorištu ako ga ne vozi. Pa valjda bi trebalo da bude na parkingu policije do pravosnažnosti presude, nakon čega će sud odlučiti da li će se vratiti vlasniku ili nešto drugo”, tvrdi sagovornik vijesti iz Ulcinja.

“Pali” u šumi kod Sukobina

U oktobru 2009. godine Ulcinjani Sead Kurti, Kuštrim Kurtović, Rizo Kurtović, Visar Kasnecović i Novica Jovanović uhapšeni su u akciji policije, koja ih je u pola noći zatekla sa ukradenim džipom u šumi blizu graničnog prelaza na Sukobinu.

Oni su te noći pokušali preko pontonskog mosta preko kanala u šumi, ilegalno u Albaniju da prebace ukradeni džip s italijanskim tablicama.

Međutim, i pored toga što su na brzinu sklepali most, policija je bila brža. Oni su nakon toga nekoliko mjeseci bili u Istražnom zatvoru zbog sumnje da su počinili krivično djelo “krijumčarenje”, a Kasnecović je odgovarao i zbog “nedozvoljenog držanja oružja”, jer je policija u njegovoj kući našla i kalašnjikov.

Oni su tada poslati u Spuž, a oduzeti džip je trebalo da bude čuvan na parkingu policije.

"Vijesti" su ranije pisale kako čelnici policije u Crnoj Gori voze oduzete džipove i kako u Upravi policije koriste preko 100 automobila koji nigdje nijesu zvanično registrovani.

Bonus video: