Maloljetnica govori o prostituciji u Podgorici

"Ja bih i danas tamo radila da nije bilo te policijske racije koja me je spasila. Ja sam se tako tri dana vrćela uz onu šipku i dobila sam po tih dvadeset eura”, rekla je u istrazi maloljetna djevojka.
833 pregleda 0 komentar(a)
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.02.2011. 19:52h

Suđenje za slučaj Afrodita je nastavljeno svjedočenjem 16-godišnje Đ.F.K. sa Kosova, koja je ispričala je da je radila mjesec dana kao plesačica u tom podgoričkom noćnom klubu.

Ona je kazala je da je neki Dejo zaposlio, kojeg nije prepoznala u sudnici među optuženima.

“Nije mi se svidjelo. Nisam nikome pružila seksualne usluge. Bilo je cura koje su se loše ponašale, neko nenormalno ponašanje”, rekla je maloljetnica u nastavku suđenja optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Pomislila da će da čisti sobe

Predsjednik specijalizovanog vijeća sudija Valentina Pavličić u Višem sudu u Podgorici, pročitala je njen iskaz iz istražnog postupka, u kojem je Đ.K. navela da je preko poznanice Sandre stupila u kontakt sa okrivljenim Dejanom Lakušićem.

“To se radilo tako što gost odabere ženu sa kojom bi da ide u sobu, kaže to konobaru, a ovaj to prenese djevojci. Gost plati konobaru koji prije nego što njih dvoje odu u sobu da im peškire i kondome, a ko hoće dobije i piće"

“Sandra je radila u noćnom klubu “DS” kao i u ostalim klubovima tog tipa kao plesačica ali je radila i sobe. Tri dana koliko sam radila u tom lokalu, gledala sam čuda", piše u iskazu.

"Gledala sam kako te cure skaču na muškarce koji tamo dolaze i nagovaraju goste da naručuju piće i idu sa njima u sobe. Kada sam se srela sa gazdom Dejanom Lakušićem i kada me on pitao da li želim da plešem ili da radim sobe, prvo sam ga pitala da mi objasni šta to znaći. Pomislila sam da pod tim podrazumijeva da čistim sobe, ali mi je on objasnio da se ne radi o čišćenju već da radim svašta sa muškarcima i da ću zbog toga biti bolje plaćena".

Djevojka je u iskazu navela da joj niko nije rekao koliko bi za to bila plaćena, pa je upitala koliko ni dobila samo za plesanje.

"Rekao mi je da me sleduje dnevnica od 20 eura. Za ostali dio posla kazao je da treba da spavam sa muškarcima da pijem i da im pružam seksualne usluge. Ja na to nijesam pristala, ali znam da je bilo djevojaka koje su to radile”, kazala je svjedokinja.

Ona je detaljno objasnila u istrazi na koji način su djevojke odlazile u sobe.

Bubanja negira

“To se radilo tako što gost odabere ženu sa kojom bi da ide u sobu, kaže to konobaru, a ovaj to prenese djevojci. Gost plati konobaru koji prije nego što njih dvoje odu u sobu da im peškire i kondome, a ko hoće dobije i piće".

Svjedokinja je ispričala da su se u sobi zadržavali po pola sata, sat ili cijelu noć, a neke su odlazile i u hotel.

"Ja bih i danas tamo radila da nije bilo te policijske racije koja me je spasila. Ja sam se tako tri dana vrćela uz onu šipku i dobila sam po tih dvadeset eura. Da mi majka za ovo čuje, glavu bi mi okinula, pa bez obzira što nijesam “radila sobe”, rekla je u istrazi maloljetna djevojka.

Ona je dodala da je konobar u “DS” kada je ona tamo radila bio Kure, a ponekad i šanker, te da je “on tu bio sve”.

“Kada sam Deju kazala da imam 16 godina, samo je prokomentarisao: “na..baćemo zbog tebe”, navodi se u njenoj izjavi u istrazi.

Advokat Đorđije Ulićević, prigovorio je njenoj izjavi, navodeći da je nekredibilan svjedok jer je instruirana od policije.

I advokati Hamid Ganjola i Zdravko Radošić prigovorili su iskazu i dodali da se njena starost ne može pozdano utvrditi.

Milutin B. Bubanja (34), vjenčani kum optuženog Nebojše Bojovića, policajca, kazao je da nije naručivao djevojke za pružanje seksualnih usluga od optuženog Dejana Popovića zvanog Kure, niti je odlazio u hotel “Premijer” da bi tamo upražnjavao seks.

"Ovaj, treba mi ovamo za jednoga, tamo za Premijer da izađe sat vremena, ne znam koju bi trebao povest, to je Talijan jedan", kazao je Bojović

“Nisam nikada naručivao djevojke za seks od kuma Bojovića. Ne znam gdje se nalaze klubovi “DS” i “Afrodita”, niti sam naručivao djevojke za sebe u hotel “Premijer”, kazao je Bubanja svjedočeći u nastavku suđenja optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Kondomi od "Juventusa"

Prema optužnici, Dejan Popović je 26. septembra 2009. godine sa okrivljenim Nebojšom Bojovićem, ugovorio pružanje seksualnih usluga Bubanja Miodragu u hotelu “Premijer” za iznos od 130 eura. Novac je preuzeo Bojović nakon što je u ovom hotelu dovezao Milju Konstantinović.

Predsjednik specijalizovanog vijeća sudija Valentina Pavličić u Višem sudu u Podgorici, naredila je da se preslušaju telefonski razgovori između optuženih Bojovića i Popovića Kureta 26. septembra 2009. u 23 sata i 28 minuta.

"Ovaj, treba mi ovamo za jednoga, tamo za Premijer da izađe sat vremena, ne znam koju bi trebao povest, to je Talijan jedan", kazao je Bojović.

Kure je bio u dilemi koju treba izabrati.

"Ako znam koju, oću li Milju da mu pošaljem. Sad ću ja da idem tamo za pet minuta idem da nosim kondome i to pa ću onaj. Ova Milja ti je slobodna, pa kako ćeš da ti je spremimo", pitao je.

"Znaš li kome to treba, oćeš li okrenut ti njega, to mi je onaj kum, onaj što si mu tražio kafemat. Pa da ti dam broj, ako ćeš on da ga okrene ovo ono. Treba da dovede nekog Talijana", naveo je Bojović u razgovoru.

Sudija je potom tražila da okrivljeni Popović pojasni zašto se pominju kondomi.

"Te kondome mi je dala organizacija Juventus, pa su mi oni dali da popunim aparate, jer nama ova organizacija daje te kondome. Tih aparata ima u svaki kafić", tvrdi on.

U sudu je potom preslušan telefonski razgovor imeđu svjedoka Bubanje i Popovića, u kojem Popović kaže da ima jednu plavu djevojku, sa čime se saglasio svjedok.

Inspektor glumio gosta

Postigli su dogovor da je dovede u stari hotel "Premijer", po cijeni od 130 eura za sat vremena. Bubanja je kazao da je tačno da se radi o njegovom broju mobilnog telefona, ali da to ipak nije njegov glas.

Inspektor za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u nikšićkoj policiji Zoran K. Backović dobro je odglumio gosta u noćnom klubu "Afrodita" 13., februara 2010. kada se i desila velika racija. On je sa kolegom pomagao ekipi iz organizovanog kriminala.

" Zadatak mi je bio da obavijestim kolege kada djevojke sa mušterijama pođu u sobe", kazao je Backović.

Za prostituciju okrivljeni su Dejan D. Lakušić, Bogdan B. Šaković, Ranko S. Korać, Dejan Đ. Popović, Mirko M. Tripković, Žarko V. Mrdak, Aleksandar B. Dragićević, Petar V. Perunović i Vojislav S. Savković.

Bonus video: