Dejan Žarić ćutao o švercu 50 kilograma marihuane

Zapljenom droge presječen veliki međunarodni švercerski kanal koji preko Crne Gore vodi ka Srbiji i zemljama Zapadne Evrope.
169 pregleda 0 komentar(a)
Skank, Foto: Policija
Skank, Foto: Policija
Ažurirano: 02.02.2011. 18:54h

Istražni sudija bjelopoljskog Višeg suda Dragan Vojinović nakon saslušanja je otvorio istragu i odredio pritvor do mjesec dana Podgoričaninu Dejanu M. Žariću (38) zbog krijumčarenja narkotika.

U zahtjevu za sprovođenje istrage zamjenika višeg državnog tužioca Nade Bugarin piše da je Žarić 31. januara iz Podgorice prema Srbiji u kamionu “volvo“ model FH 12 (PG AS 428) vlasništvo “Dream Trans“ DOO, radi prodaje držao i prenosio 50 kilograma marihuane upakovane u 17 najlonskih paketa oblijepljenih selotejpom.

Navodi se da je istog dana oko 22.35 časova policija na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom kontrole i pretresa na tovarnom sanduku otkrila drogu u dva metalna bureta.

Osumnjičeni se u policiji i kod istražnog sudije u prisustvu advokata Ljubiše Božovića, angažovanog po službenoj dužnosti, branio ćutanjem.

Policija je ranije saopštila da je zapljenom predmetne droge presječen veliki međunarodni švercerski kanal koji preko Crne Gore vodi ka Srbiji i zemljama Zapadne Evrope i da je policijska akcija uslijedila kao rezultat višednevnih aktivnosti.

Bonus video: