Liridon Keljmendi sproveden u spuški zatvor

Keljmendi je uhapšen 4. januara u Hrvatskoj, u mjestu Županja, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 18:14h

Hrvatska policija je na graničnom prelazu Debeli brijeg predala crnogorskim kolegama državljanina BiH Liridona Keljmendija (27), rođenog u Peći, državljanina Bosne i Hercegovine.

Liridon, mlađi sin kontroverznog biznismena Nasera Keljmendija, koji se u medijima dovodi u vezu s organizovanim kriminalom i albanskom mafijom, priveden je danas istražnom sudiji kotorskog Osnovnog suda, koji ga je nakon ispitivanja uputio u spuški Istražni zatvor.

Keljmendi je uhapšen 4. januara u Hrvatskoj, u mjestu Županja, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

Liridon, kao i njegov stariji brat Elvis Keljmendi (32), optuženi su da su falsifikovanim crnogorskim državljanstvom pokušali da dođu do ličnih dokumenata. Elvisu se od tada gubi trag.

“Interpolova potjernica za L. K. je izdata na zahtjev crnogorskih pravosudnih organa, po naredbi Osnovnog suda u Kotoru, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Kotoru, zbog krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Keljmendi, zajedno sa svojim bratom Elvisom, 24. septembra 2010. godine, ovlašćenom službenom licu Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave - Filijala Kotor, podnio falsifikovano Rješenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo, u kojem su bili unijeti neistiniti podaci o njegovom prijemu u crnogorsko državljanstvo i za koje je bilo očigledno da je falsifikovano zbog odsustva vodenog žiga i različitosti potpisa u odnosu na ispravan potpis ovlašćenog lica.

Iz policije podsjećaju da su u toj akciji, 18. oktobra 2010. godine, uhapšeni rukovodilac Filijale MUP-a u Kotoru i savjetnica u toj Filijali, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “zloupotreba službenog položaja”.

Bonus video: