Mutavdžić se branio ćutanjem

Sumnja se da je Mutavdžić tokom 2010. godine, trebovao iz magacina “Telenora”, na osnovu falsifikovanih naloga, 966 mobilnih telefona, raznih modela i proizvođača,
413 pregleda 0 komentar(a)
Mutavdžić, Foto: Boris Pejović
Mutavdžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.02.2011. 16:22h

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Nebojša Golubović saslušao je službenika kompanije “Telenor” Vlatka Mutavdžića (39) i pustio ga da se brani sa slobode. Mutavdžić se sumnjiči da je na štetu tog operatera mobilne telefonije prisvojio oko 102.000 eura.

Sam se predao

Iako je Uprava policije saopštila da je uhapšen, njegov branilac advokat Vasilije Knežević kazao je za “Vijesti” da se Mutavdžić sam predao.

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminala su mjesecima vodili istragu oko pronevjere u “Telenoru”.

“Smatram da on nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Kada je saznao da je pod istragom on se u ponedjeljak sam javio policiji, a nije uhapšen, nakon čega je zadržan”, kazao je advokat Knežević.

Advokat je potvrdio da je nijesu postojali zakonski uslovi za određivanje pritvora, ali da je u obavezi da se javlja sudiji Goluboviću u određenim vremenskim intervalima.

“Mutavdžić se branio ćutanjem”, kazao je advokat dodavši da nije saslušan niko od svjedoka.

Mutavdžić je bio koordinator za rad sa velikim preduzećima

Policija sumnja da je Mutavdžić, kao koordinator za rad sa velikim preduzećima u direkciji za komercijalne poslove i prodaju u “Telenoru”zloupotrijebio svoja ovlašćenja.

“Sumnja se da je on tokom 2010. godine, 966 mobilnih telefona, raznih modela i proizvođača, trebovao iz magacina “Telenora” na osnovu falsifikovanih naloga. On je, kako se sumnja, telefone zadržao i prodao na crnom tržištu, stekavši pri tom, na štetu “Telenora” korist od 102.000 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: