Bez celulita za samo mjesec

Sve što vam je potrebno da biste se oslobodili “naradžine kore” je da se posvetite samo tom cilju i kroz program sastavljen iz tri dijela za 30 dana eliminišete nepoželjne naslage
0 komentar(a)
celulit, Foto: Www.shutterstock.com
celulit, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 01.02.2011. 16:20h

Prvi korak

Jedan od najboljih načina da se “stešete” je da izađete iz kuće i hodate - brzo i redovno. Za sat pješačenja možete izgubiti čak 300 kalorija. Prvo odredite maršrute za hodanje: trebalo bi da budu različitih dužina - jedna 2,4 kilometra, druga tri, treća četiri i četvrta 4,8 kilometara. Računa se i hodanje po pokretnoj traci.Što duži korak to efikasnije zatežete mišiće nogu.

Posle umora odmah odmarajte

Prve nedjelje hodajte 1,5 km brzim tempom i počnite sa intervalskim treninzima (hodajte brzo 30 sekundi do minut; onda usporite da povratite dah od 30 sekundi do minut, ponavljajte sve dok se osjećate prijatno). Posle radite vježbe. Kako nedjelje odmiču, tako dodajte više ponavljanja. Druge sedmice hodajte 2,5 km. Dodajte intervalni trening jednom i drugi put penjanje uz brdo pet puta. Povećajte broj ponavljanja vježbi.

Treće nedjelje tri dana hodajte 2,5 km (srijeda, četvrtak, subota), petkom 2,5 i popnite se uz brdo pet puta, nedjeljom hodajte četiri km. Slijede vježbe.

Četvrte nedjelje pređite tri kilometra srijedom, četvrtkom i subotom. Utorkom hodajte četiri kilometra (uključujući jednominutni intervalni trening). Petkom pređite tri kilometra i popnite se uz brdo sedam puta. Nedjeljom hodajte 4,8 kilometara.

Bonus video: