Sekretar KK Budućnost ugovarao seksualne usluge

U preslušanom telefonskom razgovoru Vučinić traži od Deja četiri djevojke da budu dobre, ali da ne budu baš neki grobovi
398 pregleda 0 komentar(a)
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.02.2011. 12:36h

Sekretar košarkaškog kluba “Budućnost” Tihomir M. Vučinić svjedočeći u Višem sudu u Podgorici, izjavio je da je za međunarodnog košarkaškog sudiju Sretena Radovića iz Dubrovnika, ugovarao seksualne usluge u noćnog klubu “Afrodita” u Podgorici.

On je djevojke za provod i seksualne usluge naručivao kod okrivljenog Dejana Popovića, zvanog Kure. U sudu su preslušani i telefonski razgovori koje su vodili Vučinić i Popović, koji su prepuni pikanterija i sočnih izraza.

Pred specijalnim vijećem sudije Valentine Pavličić u Višem sudu u Podgorici, danas je u nastavku suđenja optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima, posredovanje u vršenju prostitucije, saslušano osam svjedoka.

Tihomir Vučinić je kazao da jeste zvao Dejana Popovića u vezi naručivanja djevojaka, ali da ga lično ne poznaje.

"Jedna rukometna delegacija je od mene tražila da pozovem Dejana Popovića, koji su znali njegov broj. Tražili su pružanje seksualnih usluga. Oni su u stvari prijatelji muškog rukomentog kluba "Budućnost", kazao je Vučinić.

U preslušanom telefonskom razgovoru Vučinić traži od Deja četiri djevojke da budu dobre, ali da ne budu baš neki grobovi. Izjasnio se da su dvije za rukometnu delegaciju, a dvije za njega.

"Nemoj da ih šalješ ako nisu dobre pi*ke, a te što su malo lošije odmah šalji za njih. Pošalji ih odmah za ovu rukometnu delegaciju, jer me udavi čovjek", dio je telefonskog razgovora između Vučinića i Popovića.

"Nemoj da ih šalješ ako nisu dobre pi*ke, a te što su malo lošije odmah šalji za njih. Pošalji ih odmah za ovu rukometnu delegaciju, jer me udavi čovjek", dio je telefonskog razgovora između Vučinića i Popovića.

Na pitanje sudije da pojasni o čemu se radi, Vučinić je rekao:

"Nisam naručivao djevojke za sebe. Ove dvije djevojke su za rukometnu delegaciju, a jedna za košarkaškog sudiju Sretena Radovića iz Dubrovnika. Ja nijednu djevojku lično nisam platio za sebe. Ne znam šta su oni radili, ne isključujem mogućnost da je bilo i pružanja seksualnih usluga", izjavio je juče Vučinić.

Svjedok Nadin J. Đurović iz Bara, kazao je da poznaje okrivljenog Ranka S. Koraća, jer su zajedno trgovali lovačke kerove. Da bi se svjedoku osvježilo pamćenje, sudija je naredila da se preslušaju transkripiti međusobnih razgovora. Nakon početnog pozdravljanja, svjedok traži od Koraća da mu nabavi jednu djevojku za direktora KBC-a Dragana Đurovića i za čitavu noć, jer je kod njega došao kući u Baru. Korać spremno odgovara da ima jednu ekstra iz Podgorice, a da je cijena za čitavu noć 500 eura.

Da bi se svjedoku osvježilo pamćenje, sudija je naredila da se preslušaju transkripiti međusobnih razgovora. Nakon početnog pozdravljanja, svjedok traži od Koraća da mu nabavi jednu djevojku za direktora KBC-a Dragana Đurovića i za čitavu noć, jer je kod njega došao kući u Baru. Korać spremno odgovara da ima jednu ekstra iz Podgorice, a da je cijena za čitavu noć 500 eura.

Nakon što su preslušani telefonski razgovori Đurović je kazao da je možda neko drugi razgovarao sa njegovog mobilnog telefona. Međutim, Korać je potvrdio da je upravo Nadin Đurović tražio djevoku, ali da nije došlo do realizacije. U istrazi ovaj svjedok je kazao da ne poznaje direktora KBC-a, ali poznaje Dragana Đurovića, koji je direktor plastične hirurgije, te da dolazi kući kod njega jer su prijatelji. Tvrdi da Dragan Đurović nikada nije tražio da mu naruči djevoke.

Osim Koraća, za prostituciju okrivljeni su Dejan D. Lakušić, Bogdan B. Šaković, Ranko S. Korać, Dejan Đ. Popović, Mirko M. Tripković, Žarko V. Mrdak, Aleksandar B. Dragićević, Petar V. Perunović i Vojislav S. Savković.

Bonus video: