Novi portal za upoznavanje povezuje ljude na osnovu DNK analize

Budimo iskreni: ljubav nije stvar sudbine. Da li će se dvoje svidjeti jedno drugom na kraju krajeva zavisi od hormona, kaže osnivač portala
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 08:51h

"Pogledaj me malo i u gene", novi dating portal Gmatch je potpuno novi način za nalaženje partnera. U pitanju je prva berza za nalaženje partnera koja ljude spaja nakon obavljene DNK analize.

Idejni tvorci sajta su, piše njemački Bild, sigurni da biološka komponenta dodatno povećava šanse za pronalaženje partnera iz snova.

Ko bi rekao da DNK krije recept za sreću.

“Osim što upoređujemo psihološka i društvena interesovanja, u obzir uzimamo i usklađenost MHC gena (MHC = veliki kompleks histokompatibilnosti) koji su veoma važni za pronalaženje odgovarajućeg partnera”, objašnjava osnivač sajta Andreas Rajhert.

“Zbog toga registrovanim korisnicima šaljemo štapiće sa vatom kako bi nam dostavili uzorak pljuvačke. Na osnovu njega u laboratoriji pravimo genetski otisak prsta, koji prilažemo uz njihov profil”, kaže on.

Ako vam neko od kandidata na sajtu privuče pažnju, možete da aktivirate opciju “genetsko upoređivanje” i provjerite da li bi vam ta osoba odgovarala i sa biološkog aspekta.

“Naravno, to nije baš romantično, ali budimo iskreni: ljubav nije stvar sudbine. Da li će se dvoje svidjeti jedno drugom na kraju krajeva zavisi od hormona, biologije ponašanja i gena”, ističe Rajhert.

Portal je aktivan od prošle nedjelje, a izrada profila sa DNK analizom i tromjsečno članstvo koštaju 139 eura.

Bonus video: