Policija ne zna kako je auto ubica stiglo u Crnu Goru

Na osnovu broja šasije i motora zapaljenog automobila, od kojeg je ostala samo metalna konstrukcija, policija je uvidom u baze Interpola utvrdila da je crni “golf 3” doveden iz neke od zemlja zapadne Evrope.
1305 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 19:59h

Iako je gotovo sav sastav krim-policije sa opremom od prošle srijede uključen u traženje mogućih motiva, za sada nema nijednog dokaza ili dobrog trag koji bi možda vodio do grupe ubica kraljevčanina Ivana Šćepanovića.

Ono što je zasada policiji jasno je da imaju posla sa dobro organizovanom grupom, koja je do kraja osmislila plan likvidacije.

Od pomoći nije ni automobil, koji su izvršioci, koristili nakon bjekstva, a potom zapalili u naselju Dubovica luks iznad Budve.

Na osnovu broja šasije i motora zapaljenog automobila, od kojeg je ostala samo metalna konstrukcija, policija je uvidom u baze Interpola utvrdila da je crni “golf 3” doveden iz jedne zemlje Zapadne Evrope.

“Nemamo trag kako je automobil dospio u Crnu Goru, jer ovdje nije carinjen niti je ikada registrovan pod tim brojem šasije i motora. Tablice, koje su prikačili, ranije su ukradene sa jednog drugog automobila u Budvi”, kazao je sagovornik iz policije, koji je uključen u istragu ubistva.

Brojni motivi u igri

Kao i u drugim teškim zločinima, policija je i u ovoj istrazi pomoću poligrafa pokušavala da eliminiše neke osobe sa podugačke liste mogućih motiva i ljudi. Ali ni poligraf, za sada, nije od pomoći jer niko od pripadnika tkz., kotorske ili barske grupe nijesu bili sumnjivi niti su davali oprečne odgovore zbog kojih bi možda mogli biti sumnjivi za zločin.

A za surovo ubistvo Šćepanovića čini se prema prikupljenim podacima policije postoje brojni mogući motivi. Za policiju je posebno interesantno to što je on brat od tetke Budvanina Ivana Delića, sa kojim je u protekle dvije godine bio posebno blizak.

Barani su za policiju zanimljivi jer su se u proteklih nekoliko godina, navodno, dobro povezali sa grupom odbjeglog Beograđanina Luke Bojovića, za kojeg se vjeruje da je preuzeo poslove “zemunskog klana”

Osim rođačke veze, Šćepanović i Delić su imali i zajedničke poslovne kombinacije i novčane transakcije, tako da inspektori provjerom pokušavju da dođu do neke kopče.

Traži se Vlada Ožiljak

Upravo u ispitivanju tog motiva otvorila su se brojna pitanja, posebno što je Delić ranije u Budvi bio nekoliko puta meta neuspjele egzekucije.

Nepoznanica je da li je Šćepanović surovo kažnjen zbog bliskosti sa Delićem ili je ljetošnji incident u diskoteci u “Top hilu”, kada je teško pretučen Beograđanin Vlada Vićetnijević zvani Vlada Ožiljak, bio događaj koji neko nije mogao da oprosti Šćepanoviću.

Navodno, upravo Šćepanović je te noći obezbjeđenju diskoteke naredio da se Vićentijević pretuče, zbog čega je narednog dana helikopterom prebačen na liječenje u beogradski VMA.

Zbog provjere te priče i mogućeg motiva policija je raspisala internu potjeru za Vićentijevićem, kako bi ga propitali šta zna o tom incidentu kao i gdje je bio danima prije i noći kada je Kraljevčanin likvidiran.

Vićentijević još nije bio pronađen, iako se u istragu uključila i srpska policija.

Barska grupa "dobra" sa Lukom Bojovićem

Nekoliko Barana, koji su u protekla dva dana ispitivana na poligrafu, a koji se pominju da su članovi kriminalnih grupa iz tog grada, posebno su zanimljivi inspektorima koji se bave istragom Šćepanovićevog ubistva.

Barani su za policiju zanimljivi jer su se u proteklih nekoliko godina, navodno, dobro povezali sa grupom odbjeglog Beograđanina Luke Bojovića, za kojeg se vjeruje da je preuzeo poslove “zemunskog klana”.

Navodno, jedna barska grupa “isturena je ruka” Luke Bojovića, kojeg policije regiona povezuju sa naručivanjem brojnih surovih likvidacija u proteklih 5-6 godina u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Bojović se, kako pišu srpski mediji, nalazi u Španiji, a na njegov račun skupljaju se mnoge teške optužbe, kao i to da iz egzila čvrsto rukovodi Zemunskim klanom i drugim “bratskim” podgrupama u zemljama regiona.

Šćepanovića su, kako vjeruje policija, ubila dvojica plaćenih ubica koji su prošle srijede oko 18.35 časova čekali pritajeni u žbunju obližnje napuštene kuće. U surovoj likvidaciji pomagalo im je još pet dobro obučenih ljudi, koji su imali jasne zadatke tako da su gotovo bez greške obavili zločin i uništili dokaze.

Bi. B.

Bonus video: