Završena istraga protiv rožajskih policajaca osumnjičenih za silovanje

Podgoričanka S. B. je prijavila da su je osumnjičeni policajci 10. januara, između ponoći i dva sata pozvali na navodnu rođendansku žurku u policijsku stanicu gdje su je isprebijali.
147 pregleda 0 komentar(a)
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2011. 20:08h

U rožajskom sudu je završena istraga protiv policajaca D. B. i R. M. kojima se na teret stavljaju krivična djela nasilničko ponašanje i mučenje.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, tokom istrage u kojoj su saslušani oštećena S. B. i preko 10 svjedoka, prikupljeni su i brojni dokazi.

Spisi su predati tužiocu koji će u roku od 15 dana odlučiti da li će podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja.

Podgoričanka S. B. je prijavila da su je osumnjičeni policajci 10. januara, između ponoći i dva sata pozvali na navodnu rođendansku žurku u policijsku stanicu gdje su je brutalno isprebijali nakon čega joj je ukazana ljekarska pomoć.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju ona je odustala od krivičnog gonjenja protiv policajca R. M. za kojeg je ranije tvrdila da ju je otvorenom šakom udario po licu zbog čega joj je iz nosa potekla krv.

Pridružila se krivičnom gonjenju protiv D. B. kojeg je otužila da ju je ludački isprebijao, prijetio joj, prislanjao repertiran pištolj na čelo, psovao srpsku majku, vrijeđao na nacionalnoj osnovi, a navodno i silovao.

Bonus video: