Petar Strugar: Vrištao sam kad sam čuo da sam dobio ulogu

Sjećam se dana kada je kiša padala kao luda. Decembar, minus, a mi mokri do gole kože. Ipak, savladali smo tu, kao i mnoge druge prepreke na snimanju
316 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2011. 13:46h

Petar Stugar, novo je lice u filmskom svijetu, a da je pred njim blistava karijera, dokaz je uloga Blagoja Marjanovića Moše u ostvarenju “Montevideo, Bog te video” Dragana Bjelogrlića.

Imao sam strah da li ću moći da prelomim ekavicu, kao i da savladam fudbal, jer sam vukao dug korak iz perioda kada sam trenirao košarku

Spreman da svakom izađe u susret, rado je davao intervjue, autograme djevojčicama koje su došle u velikom broju, fotografisao se sa svojim novim obožavaocima. Na premijeri filma podržale su ga i kolege sa Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, gdje je u klasi Branimira Popovića započeo svoje studije glume. On se zbog obaveza u Srbiji ovog semestra prebacio na beogradski fakultet.

Stvarno? Stvarno, sam dobio ulogu?

Za “Vijesti” kaže da nije mogao da vjeruje da je dobio ulogu Moše, te da je svoje oduševljenje pokazao na vrlo čudan način i tako privukao pažnju Beograđana dok je prolazio jednom od tamošnjih ulica.

"Sjećam se da sam jedne večeri zvao Bjelu, pošto mi je dao probno da pročitam scenario. Pošto smo razmijenili nekoliko rečenica, odgovorio mi je sljedeće : 'Kada si već zvao, dobio si ulogu'. Onako šokiran, na putu do tetke, pitao sam ga nekoliko puta: 'Stvarno? Stvarno, sam dobio ulogu?'.

Ponavljao sam kao lud, tu rečenicu. Kada mi je rekao da je Moša moj lik, počeo sam da vrištim do besvijesti. Ljudi su se okretali za mnom. Svi su me gledali, nijesu znali šta se dešava. Vjerovatno su pomislili da sam pobjegao sa Padinske skele (Specijalna bolnica za psihijatriske bolesti 'Laza Lazarević'). Moram priznati da je to prilično bilo bizarno iskustvo za mene", kaže za “Vijesti” Strugar. On je dodao da je mjesec dana bio na probama u Beogradu.

"Imao sam strah da li ću moći da prelomim ekavicu, kao i da savladam fudbal, jer sam vukao dug korak iz perioda kada sam trenirao košarku", istakao je Strugar.

Na pitanje s kim je od kolega bilo lijepo sarađivati, te ko mu je pomogao da se na setu osjeća prijatno, odgovara:

"Led je probio Nikola Đuričko, pošto sam prvo snimanje imao sa njim. On je veoma fleksibilan, slobodan, neposredan i mnogo mi je pomogao da umanjim tenziju. Kolega je koji te totalno opusti i daje ti slobodu da možeš da razgovaraš s njim kao sa drugom, da te posavjetuje, a to mnogo znači mladom glumcu.

Decembar koji ću pamtiti

Moram da napomenem da nije bilo problema da se kasnije uklopim sa ostatkom ekipe jer sam imao slobodu da kažem šta mislim, a oni su bili raspoloženi da me saslušaju i pomognu mi kad god treba".

Ovaj talentovani glumac, koji dobija samo riječi hvale i od kritičara iz Srbije, kaže da mu je najteže palo snimanje na kiši.

"Sjećam se tog dana kada je kiša padala kao luda. Decembar, napolju minus, kiša lije kao iz kabla, a mi mokri do gole kože. Drhtanje, modra usta, ali opet to je draž. Savladali smo tu, kao i mnoge druge prepreke tokom snimanja. Ali, defitivno taj decembar ću pamtiti", kaže Strugar.

On dodaje da trenutno nema vremena nizašta, jer se sprema za nastavak filma “Montevideo, Bog te video” koji će se snimati u Urugvaju.

"Nadam se da ću poslije ovog filma uskoro imati raznih projekata, velikih, a prije svega kvalitetnih uloga. Naravno usmjeren sam i na to da završim akademiju", ističe Strugar.

Bonus video: