18. PO REDU

U subotu podgorički ultramaraton

Podgorički ultramaraton održava se 18. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.
53 pregleda 3 komentar(a)
Podgorički ultramaraton, Foto: Atletski savez Crne Gore
Podgorički ultramaraton, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 28.03.2018. 16:29h

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2018, biće održan 31. marta u Podgorici, saopštili su danas organizatori.

Podgorički ultramaraton održava se 18. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.

Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će osmu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara.

Saopšteno je da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti, u konkurenciji juniora i seniora.

Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima - memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara. Predsjednik Organizacionog odbora, Milorad Backović apelovao je na sve rekreativce da se uključe i budu dio manifestacije.

Tehnički organizator manifestacije je ATK Podgorički maraton, u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Sekretariojata za sport i klulturu Podgorice.

Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore brani Miloš Dragović, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Jelena Kovačević.