Program KIC-a za februar

“Srce kulture grada”, kako je nazvan KIC “Budo Tomović”, u narednih mjesec dana Podgoričanima će ponuditi mnoštvo različitih događaja.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 17:40h

Već prvog dana februara KIC će prvi put ugostiti podgoričkog muzičara MC Marka koji će ujedno promovisati treći album “Oduzeta djela”.

Koncerti

U okviru četiri koncera, koliko će ih biti ovog mjeseca u KIC-u, urednica muzičkog programa Maja Popović najavila je nastup bosansko-hercegovačkog muzičara Damira Imamovića 14. februara, na kome će i on iskoristiti priliku da promoviše novi, treći album.

To je ujedno jedan od programa koji se priprema za Dan zaljubljenih. Već 25. februara za ljubitelje kamerne muzike biće izvedena djela iz opusa Sergeja Rahmanjinova, a sviraće trio u sastavu Nikola Vučković - klavir, Marko Simović - violina i Igor Perazić - violončelo.

Kao što je započet, februar će završiti koncertom i to klape “Assa Voce” koja će proslaviti i 10-godišnjicu postojanja.

" Počeli smo sa namjerom da njegujemo pjesme sa ovih prostora, a vremenom smo uspjeli da obradimo i pjesme iz regiona. Htjeli smo, zbog Dana zaljubljenih da naš mali jubilej proslavimo baš u februaru, a repertoar će obuhvatiti sve što smo radili od nastanka do danas.

Gosti na tom koncertu biće Slobodan Kovačević sa kojim ćemo izvesti jednu pjesmu, zatim nekadašnja naša članica Vjera Nikolić, koja će biti za klavirom, a kompletnu priču upotpuniće Džoni Hodžić - istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare vođa klape “Assa Voce”, Ilija Dapčević.

U februaru 10 pozorišnih predstava

Što se tiče predstava, u februaru će ih na progamu biti deset, od kojih su najavljene čak i dvije premijere - “Pjesma za orgulje santa Cecilije” i “Mogli”.

" Predstava 'Pjesma za orgulje santa Cecilije' govori o tjeskobi umjetničkog stvaranja, unutrašnjim sukobima, o pjesničkim vizijama, kao i o sudaru ega i alter ega i to po izvodima iz dvije knjige poezije Pavla Goranovića", istakao je organizator dramskog programa Džoni Hodžić.

"Mi se veoma radujemo premijeri predstave 'Mogli' za koju se nadamo da će puniti salu KIC-a, kao što je to slučaj sa ostalim predstavama Gradskog pozorišta", kazala je direktorica ove institucije Dubravka Drakić.

Ciklus filmova “Emigranti na filmu”

Ni ljubitelji sedme umjetnosti neće biti zaboravljeni. Naime, organizator filmskog programa Vero Begović najavio je za 14. februar projekciju “Jedi, moli, voli”, dok će od 19. do 23. u sali DODEST-a biti prikazan ciklus filmova “Emigranti na filmu”. Tom prilikom biće prikazana ostvarenja iz tri evropske države, kao i iz Amerike.

U KIC-u će svoj program povodom proslave 40 godina postojanja imati i Aluminijski kombinat. Oni su, kako je istakao njihov PR Goran Škatarić, za 11. februar pripremili izložbu crteža djece zaposlenih u ovoj firmi, zatim izložbu brodova u boci autora, takođe, radnika ove fabrike, kao i koncert KUD-a “Aluminijum”.

“AVI noći” za ljubitelje kratkih filmskih formi

KIC će nastaviti tradiciju “AVI noći” koje se svakog posljednjeg ponedjeljka u mjesecu održavaju u sali DODEST-a, tako da će NVO “Omnibus” i ovog mjeseca organizovati okupljanje ljubiteljima kratkih filmskih formi, s tim što će 28. februara to druženje početi u 21 sat i 30 minuta.

Što se tiče februarskog programa, pored predstava, koncerata, projekcija filmova, biće održana i revija frizura unisex studija “Ilija” iz Podgorice pod nazivom “Frizure ljubavi”koja je najavljena za 13. februar, kao i Manga Art festival koji će biti održan 26. i 27. februara.

Karte se mogu naći na biletarnici KIC-a desetak dana pred događaj.

Bonus video: