U januaru ukradeno 80 šahti, jedna košta 300 eura

Osim šahti, koje su ukradene sa slivnika u podnožju Gorice, lopovi kradu i gvozdene šipke koje su postavljene na trotoarima izviše podruma.
0 komentar(a)
Šahta, Foto: Arhiva Vijesti
Šahta, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.02.2011. 08:38h

Krađa poklopaca za šahtove u gradu sve je učestalija.

Samo u januaru ove godine ukradeno je 80 slivničkih rešetki, za šta je Glavni grad, prema riječima sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Miomira M. Mugoše, morao izdvojiti 27.000 eura.

"U januaru je identifikovano nekoliko lica koja su napravila prekršaj i 19 ih je vraćeno. Cijena zamjene polomljenih i nestalih rešetki slivnika po važećem cjenovniku preduzeća 'Putevi' je 338,98 eura po komadu", rekao je Mugoša.

On je dodao da je otuđivanje slivničkih rešetki moguće spriječiti aktivnijom akcijom policije i Komunalne policije, odnosno hvatanjem, identifikovanjem i kažnjavanjem počinilaca prekršaja.

"U dogovoru sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj, 'Putevi' će raditi na izradi tehnologije za ugradnju slivničkih rešetki koje će biti fiksirane, a biće izrađene od drugog materijala", najavio je Mugoša.

Prošle godine Glavni grad je izdvojio 52.000 eura za ovaj važan segment, kako za bezbjednost pješaka, tako i za nesmetano odvijanje saobraćaja.

Osim šahti, koje su ukradene sa slivnika u podnožju Gorice, lopovi kradu i gvozdene šipke koje su postavljene na trotoarima izviše podruma. Tako su ukradene skoro sve šipke u zgradi u Ulici Mitra Bakića koja se nalazi naspram benzibske pumpe

Bonus video: