Pokušao Podgoričanki prodati kravate, pa je udario pištoljem u glavu

Đuzepe je Veri uzeo i zlatni lanaci prodao ga u zlatari vlasnika Esada Methadžovića, za 800 eura
337 pregleda 0 komentar(a)
Đuzepe Gaćo, Foto: Boris Pejović
Đuzepe Gaćo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2011. 11:58h

Italijanski državljanin Đuzepe V. Gaćo zvani Bete (32) iz Napulja, osuđen je danas na 4 godine zatvora zbog razbojništva koje je počinio u avgustu 2010. godine nad Podgoričankom Verom Đurišić, u njenom restoranu “Šume” u mjestu Barutana kod Podgorice, odlučilo je danas krivično vijeće sudije Predraga Tabaša u Višem sudu u Podgorici.

U obrazloženju presude sudija je kazao da je okrivljeni Đuzepe prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništvo pokazao podmuklost, drskost i bezobzirnost, jer je gospođi Đurišić na prodaju ponudio muške kravate, a zatim je četiri puta udario drškom od pištolja u glavu, nanoseći joj povrede opasne po život.

Nakon toga je uzeo zlatni lanac kojeg je Đurišićka nosila oko vrata i prodao u zlatari vlasnika Esada Methadžovića, za 800 eura.

U istrazi i na glavnom pretresu okrivljeni Đuzepe je izjavio da je bio član italijanske mafije u Napulju, ali da se sa njima posvađao, nakon čega je pobjegao u Crnu Goru.

Izrazio je kajanje zbog ovog djela, objašnjavajući da je bio pod uticajem droge i alkohola, te da je predhodnih dana u kazinu hotela "Maestral" kockajući se izgubio 5.000 eura.

Sud je Italijanu produžio pritvor, jer se radi o stranom državljaninu.

Bonus video: