Ako se ponovi istorija, Oskar će dobiti film "Kraljev govor"

Nagrada Udruženja režisera jedna je od najpouzdanijih za prognoziranje dobitnika Oskara: samo šest puta u 62 godine dugoj istoriji dodjele nagrada DGA, laureat te nagrade nije dobio i Oskara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2011. 08:14h

Tom Huper, reditelj "Kraljevog govora", dobio je nagradu američkog Udruženja režisera (DGA) na ceremoniji održanoj u u Los Anđelesu.

"Kraljev govor", u kojem Kolin Fert igra britanskog kralja Džordža šestog, ima najviše - 12 - nominacija za Oskare koji će biti dodijeljeni 27. februara, prenosi Beta.

Nagrada Udruženja režisera jedna je od najpouzdanijih za prognoziranje dobitnika Oskara: samo šest puta u 62 godine dugoj istoriji dodjele nagrada DGA, laureat te nagrade nije dobio i pozlaćenu statuu američke filmske akademije za režiju.

Martin Skorseze, dobitnik nagrade DGA za životno djelo 2003. i nagrade istog udruženje za režiju "Dvostruke igre" prije četiri godine, ove godine je dobio priznanje u televizijskim kategorijama, za režiju pilot epizode gangsterske drame iz doba prohibicije "Boardwalk Empire".

Nagradu za dokumentarac dobio je Čarls Ferguson za "Inside Job", hroniku ekonomskih skandala 2008. Taj film je nominovan i za Oskara.

Bonus video: