U Podgorici uhvaćen osumnjičeni za pljačku mačetom

D.V. (21) iz Podgorice i za sada nepoznato lice 18. decembra prošle godine opljačkali su benzinsku pumpu Jugopetrola i ukrali skoro 4.000 eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 15:20h

Podgorička policija uhapsila je Danila Vukčevića (21) iz Podgorice, zbog sumnje da je, sa još jednom, za sada nepoznatom osobom, krajem prošle godine u Podgorici opljačkao pumpu "Jugopetrola" i ukrao 4.000 eura.

Policija umnja da su Vukčević i još jedno lice, 18. decembra 2010. godine, oko 23,00 časa, došli ukradenim autom "Golf 3", podgoričkih registarskih oznaka, do pumpe „Jugopetrol" u ulici Cetinjski put u Podgorici.

Nepoznato lice je, kako se sumnja, ostalo ispred pumpe gdje je prijetio pištoljem radniku N.M. zahtijevao i tražio mu novac. Radnik je predao novac i torbicu u kojoj je bilo oko 500 eura.

Za to vrijeme, Vukčević je, sumnja se, ušao u objekat pumpe, gdje je sabljom - mačetom, zaprijetio radniku J.M. da mu preda novac iz kase, kao i da otvori sef, što je on učinio i dao mu novac iz kase. Radnik je otvorio sef u kojem su se nalazile dvije torbice sa novcem sa skoro 3.300 eura koje je potom osumnjičeni odnio.

Nakon toga, Vukčević i nepoznato lice su se autom udaljili ka selu Beri, gdje su ostavili automobil, a novac, 3.796,89 eura - podijelili.

Potom su, sumnja se, pješke otišli do kuće Vukčevića u obližnjem selu .

Automobil, vlasništvo I.Đ, koje su koristili prilikom izvršenja krivičnog djela su, kako se sumnja, iste večeri, oko 20,00 časova, ukrali u Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici.

Policija intenzivno radi i na identifikovanju i drugog lica koje je sa Vukčevićem počinilo razbojništvo.

Vozilo, koje su osumnjičeni ostavili u Berima, je pronađeno i vraćeno vlasniku I.Đ.

Osumnjičeni Vukčević će uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Bonus video: