Kako šminkom prikriti nedostatke

Trikovi koje koriste profesionalni šminkeri i frizeri ne moraju nužno da budu komplikovani da biste uspješno prikrili ili umanjili određene nedostatke.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 07:56h

Da biste od svog izgleda dobili maksimum, potrebni su malo rutine i promjena uobičajenog načina šminkanja.

Nos

Za vizuelno smanjenje nosa možete iskoristiti i šminku tako što ćete naneti malo rumenila na sredinu čela, a sjaj nosa umanjiće korektor malo tamnije nijanse nego što je boja kože. Neki kozmetički stručnjaci predlažu i nanošenje korektora na područje oko nosa. Isprobajte obe varijante i ocenite koja je uspešnija na vašem licu.

Akne

Da biste prikrili ožiljke od akni, poslužite se kremastim korektorom i tankom četkicom kojom ćete popuniti kritična mesta, a boja korektora neka bude za nijansu svetlija od podloge. Tamne mrlje najbolje ćete prekriti korektorom koji je za dve nijanse svetliji od podloge, a nju u ovom slučaju nanosite posle korektora.

Podočnjaci

Za uspješno prikrivanje tamnih podočnjaka najbolje je da prvo stavite podlogu, a zatim korektor malo svjetlije nijanse. Prije nanošenja, kremasti korektor razredite kapljicom vode, jer bi gusta, nerazrijeđena smjesa korektora mogla da istakne bore. Ako ne možete da pronađete kvalitetan korektor, upotrebite dvije podloge u različitim nijansama, jednu koja pristaje boji vaše kože i drugu svjetliju. Ukoliko iz prve ne uspijete, ne odustajte, za savršenu šminku potrebna je rutina.

Obrve

Neposlušne obrve često četkajte prema gore posebnom četkicom. Na mjestima na kojima su obrve rjeđe ili ih nema, upotrebite olovku za oči u boji obrva. Nemojte da povlačite duge ravne linije, jer će izgledati neprirodno, već lagano, u obliku sitnih tačkica dajte obrvama željeni oblik. Poslije oblikovanja, nanesite na njih vrlo malo pudera i ponovo ih pročešljajte. Ukoliko se odlučite za oblikovanje obrva čupanjem, ne morate da slijedite njihov prirodni oblik, ali je onda najbolje da ih prepustite rukama kozmetičara. Nakon što vam ih oni oblikuju, lakše ćete ih sami održavati.

I frizura utiče na izgled lica

Frizurom takođe možeta da naglasite ili sakrijete nedostatke na licu. Tako bi, na primjer, žene koje svoj nos smatraju predugim ili prevelikim trebalo da obrate pažnju na dužinu kose i oblik frizure. Najbolje je da kosa bude malo iznad ramena, a frizura većeg volumena, što znači - ne sasvim uz lice, već odignuta od tjemena. To će vizuelno umanjiti nos, a sličan efekat imaće i svjetlija boja kose.

Bonus video: