Marović dijeli zatvorsku sobu sa Ljubom Bigovićem

Vodili smo računa da pritvorenici iz procesa “Zavala” imaju adekvatan tretman i da, s obzirom na to da su javni funkcioneri, ne budu šikanirani od ostalih u Istražnom zatvoru
1107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 07:46h

Glavne aktere dva najveća sudska procesa koje vodi specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal - slučaj „Zavala“ i napad na bečićki hotel „Splendid“ i ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića spojio je i njihove glavne vinovnike, koji u istim ćelijama provode zatvorske dane.

Dok tužilaštvo provjerava da li je zloupotrijebio službeni položaj dok je bio sekretar za investicije Opštine Budva, Dragan Marović je, kako tvrde dobro obaviješteni izvori “Vijesti”, u ćeliji Istražnog zatvora u Spužu cimer sa jednim od optuženih za likvidaciju policijskog inspektora, Baraninom Ljubom Bigovićem.

U budvanskim krugovima se spekuliše da prvi čovjek Opštine Budva Rajko Kuljača dijeli pritvorsku sobu sa prvooptuženim u slučaju „Splendid“ i njegovim sugrađaninom Sašom Boretom.

Boreta i Kuljača se još odranije znaju: Kuljača bio prvi čovjek policije metropole turizma, a Boreta je nebrojeno puta bio kod njega na informativnim razgovorima, povodom raznih djela za koje je optuživan

“Kuljača je u sobi sa šest pritvorenika, ali sigurno među njima nije i Boreta”, tvrdi ovaj sagovornik, koji nije mogao da se izjasni u vezi sa spekulacijama da je donedavni poslanik DPS-a Đorđe Pinjatić u ćeliji sa Berancem Vukom Vulevićem.

Boreta i Kuljača se još odranije znaju, jer je, dok je prije nego što je 2005. stupio na mjesto gradonačelnika Budve, Kuljača bio prvi čovjek policije metropole turizma. Boreta je nebrojeno puta bio kod Kuljače na informativnim razgovorima, povodom raznih djela za koje je optuživan. Advokati nekoliko osumnjičenih iz procesa “Zavala” sinoć su “Vijestima” kazali da im nije poznato sa kim njihovi klijenti dijele pritvorske prostorije.

“U ovom slučaju vodili smo računa da pritvorenici iz procesa 'Zavala' imaju adekvatan tretman i da, s obzirom na to da su javni funkcioneri, ne budu šikanirani od ostalih u Istražnom zatvoru”, naveo je isti izvor, objašnjavajući i ukoliko su akteri ova dva procesa smješteni u istim sobama, da tu nema ništa nezakonito.

Iz vrha uprave ZIKS-a ranije je saopšteno da razmišljaju o izgradnji novih pritvorskih prostorija za kategoriju pritvorenika kao što su političari, sudije, državni funkcioneri...

Galerija

Bonus video: