Kako do savršenog osmijeha

Izbjeljivanje zuba jagodama je najprijatniji metod: cijelom jagodom trljajte zube nekoliko minuta, i ako redovno primjenjujete ovaj metod vrlo brzo ćete biti iznenađeni rezultatima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 11:38h

Uz redovne odlaske kod zubara i nekoliko malih trikova za izbjeljivanje zuba, možete veoma brzo imati “holivudski” osmijeh.

Da bi vaš osmijeh bio savršen, zubi moraju biti besprekorno bijeli. Ipak, čak i uz redovne posejte stomatologu, to može biti problem jer kafa, čajevi, hrana i pušenje mijenjaju nijansu gleđi i čine zube žućkastim. Ali, i za to postoji rješenje. Evo nekoliko trikova za izbjeljivanje zuba u kućnoj radinosti:

Pomiješajte jednu kašičicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Sastojke miješajte dok se smjesa ne ujednači, nanesite je na četkicu i dva, tri minuta trljajte zube. Nakon toga operite zube pastom.

Jednostavan način da izbijelite zube je i da s vremena na vrijeme usta isperete troprocentnim hidrogenom, koji možete kupiti u apoteci. Ipak, ako primjenjujete ovu metodu morate da budete veoma oprezni jer hidrogen ne smijete da progutate.

Ako vam to djeluje suviše rizično, pokušajte sa pomorandžinom korom. Oljuštite pomorandžu i istrljajte zube bijelom stranom, a ova metoda je još efikasnija ako na koru stavite malo soli. Zatim operite zube pastom.

I jabukovo sirće pomaže u izbjeljivanju zuba, ali ni sa njim ne smijete da pretjerujete, jer kisjelina nagriza zubnu gleđ. Ako kašičicu sirćeta sipate u pola čaše vode dobićete odgovarajuću mješavinu za ispiranje usta, dovoljno jaku da zube očisti od naslaga, a dovoljno slabu da ne ošteti gleđ.

Izbjeljivanje zuba jagodama je najprijatniji metod: cijelom jagodom trljajte zube nekoliko minuta, i ako redovno primjenjujete ovaj metod vrlo brzo ćete biti iznenađeni rezultatima. Jagode sadrže enzime koji izbjeljuju zube i otklanjaju naslage, ali su i bogate šećerom, pa je neophodno da posle tretmana zube operete na uobičajeni način.

Bonus video: