Kako vas sigurno neće prevariti

Ako ste u vezi već duže vrijeme otkrijte načine na koje ćete preduprijediti jedan od najčešćih uzroka raskida - preljubu
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 09:19h

Postoje načini da umanjite opasnost od prevare, tvrde psiholozi, a jedan od najdjelotvornijih je da oba partnera osvijeste pojam monogamije. Mnogi parovi koji se suoče sa preljubom, pitaju se kako se to desilo, zbog čega, ko je kriv, zaboravljajući pritom na činjenicu da se razlozi kriju u onim najslabijim karikama veze, preko kojih se svakodnevno prelazilo, bez ozbiljnijeg razgovora o tome.

Psiholog Trejski Koks u "Vrelim vezama" savjetuje da se uvjerite kako ste i vi i partner shvatili šta za vas znači monogamija.

To znači da treba da definišete neke stvari, poput onoga da li već poljubac znači da ste nevjerni ili je pak za vas preljuba ipak nešto više. Savjetuje da odmah na početku veze upozorite partnera da ćete ga ostaviti ako vas bude varao, bez obzira na okolnosti.

Tako ste, ako bude siguran da vi nećete ni čekati na opravdanje, umanjili vjerovatnoću da se upusti u rizik i počini preljubu. Razgovori sa partnerom su izuzetno bitni, pa ako vam kaže da je nesrećan ili se ne osjeća voljenim, shvatite ga ozbiljno i uradite nešto povodom toga. Ako partner prestane da se žali, nemojte misliti da je sve riješeno, jer je vjerovatno odustao. Važno je takođe da se zajedno dobro provodite, jer tako neće morati zabavu da traži na drugom mjestu, a zajedničke aktivnosti treba njegovati i ukoliko imate djecu. Smatra se da parovi koji provode više vremena zajedno manje varaju od onih koji se rijetko viđaju.

Bonus video: