Stigao Kubanac Poej

Nadam se da će nam pomoći, iako imalo zaista malo vremena za uigravanje - istakao je trener Budvana Veselin Vuković.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 19:16h

Budvanska rivijera je našla zamjenu za Franćeska Biribantija. I opet je dovela igrača iz italijanske A1 lige - Kubanac Rajdel Poej, koji je posljednju godinu i po proveo u Romi, potpisao je ugovor do kraja sezone sa prvakom Crne Gore.

Klub iz metropole crnogorskog turizma je posljednjih 10-ak dana bio primoran da traži korektora, a između nekoliko opcija je izabran 28-godišnjak iz Havane, koji je nekada bio reprezentativac Kube. Poej će debitovati u istorijskom meču za Budvane - prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona sa Nolikom, koja se u Mediteranskom sportskom centru igra u utorak.

- U ovom trenutku je jako teško naći kvalitetnog igrača, danonoćno smo bili na vezi sa raznim menadžerima. Još neki igrači su bili u kombinaciji, ali smo se odlučili za Poeja. On je vrhunski odbojkaš, tipičan predstavnik kubanske škole, sa odličnim servisom i napadom. Problem je što stiže tek sjutra, tako da će imati svega četiri ili pet treninga sa ekipom do utakmice sa Nolikom. Nadam se da će nam pomoći, iako imalo zaista malo vremena za uigravanje - istakao je trener Budvana Veselin Vuković.

Poej je prije Rome igrao u Bugarskoj, a sa timom iz glavnog grada Italije je lani izborio povratak u najbolju ligu na svijetu sa prosjekom od 19,5 poena. Ovu sezonu je počeo kao prvi korektor ekipe koju sa klupe predvodi legendardni Andrea Đani, u 1. kolu protiv Verone je upisao čak 30 poena, ali je kasnije izgubio mjesto u startnoj postavi. U 13 utakmica je prosječno osvajao 13,6 poena (2,1 direktno iz servisa), ali je imao skromnih 40,2 odsto uspješnosti iz napada.

Bonus video: