Suosnivač Napstera: "Društvena mreža" je potpuna izmišljotina

Kamo sreće da mi je život bio tako zanimljiv. U Silicijumskoj dolini nema modela iz Viktorijine tajne...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 13:25h

Nekadašnji predsjednik Facebooka, Šon Parker, uživao je gledajući film „Društvena mreža“ (The Social Network) u kome ga je glumio Džastin Timberlejk, ali je cijelu priču nazvao „potpunom izmišljotinom“.

Parker je u filmu predstavljen kao tip koji visi po žurkama i makijavelistički lik koji je impresionirao Marka Zakerberga time što je izlazio s djevojkom koja je bila model kompanije Victoria's Secret, a kasnije je uhapšen, jer je na žurci povodom obilježavanja milionitog člana Facebookaa kod njega nađen kokain.

„Film je u potpunosti plod mašte“, izjavio je Parker u razgovoru s piscem Paulom Koeljom za vrijeme medijske konferencije Digital Life Design (DLD), koja danas završava i Minhenu, odgovarajući na pitanje da li je uživao u filmu.

„Kamo sreće da mi je život bio tako zanimljiv. U Silicijumskoj dolini nema modela iz Viktorijine tajne.“

Dio koja ga je, kako kaže, najviše frustrirao je onaj u kome lik sa njegovim imenom, kojeg glumi Džastin Timberlejk, ispisuje ček Eduardu (Severinu) – s kojim je i dalje u kontaktu – baca mu ga u lice i izbacuje iz zgrade.

"Taj filmski lik je moralno za svaku osudu.“

Timberlejkov lik nema veze sa stvarnošću

Mada se žali na film, Parker je na sceni u Minhenu pokazao da je i dalje opušten u pogledu toga kako je u njemu predstavljen, ponajviše zbog toga što Timberlejkov lik nema veze sa stvarnošću.

To znači da su onda u pravu i oni koji su još u oktobru 2010, kad se film pojavio, optužili scenaristu filma da je njegova izmišljotina i odbojni odnos kompjuteraša prema ženama.

Slijedi Oskar?

Parker je bio suosnivač Napstera, servisa za razmjenjivanje muzičkih snimaka koji je zatvoren odlukom suda, zatim mrežnog adresara Plaxo i platforme Causes koja podržava aktivizam Facebooka.

Trenutno je rukovodeći partner investicione kompanije The Founders Fund iz San Franciska.

Film Društvena mreža osvojio je prošle nedjelje tri nagrade Zlatni globus – za najbolju dramu, najbolju režiju (Dejvid Finčer) i najbolji scenario (Aron Sorkin) – a vjeruje se da će pokupiti i nekoliko Oskara.

Bonus video: