Uhapšen Zvrko za kojeg se sumnja da je organizator krijumčarenja skanka za BiH

R.Z. je, kako se sumnja, organizovao pakovanje skanka i angažovao E.A, koji je za to trebalo da dobije 500 eura
279 pregleda 0 komentar(a)
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.01.2011. 12:58h

Pripadnici granične policije Područne jedinice Nikšić zaplijenili su još tri kilograma skanka i uhapsili Elvira Adrovića (30) iz Podgorice i Rahmana Zvrka (27) iz Peći zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je saopštila da sumnja da su Adrović i Zvrk organizovali krijumčarenje skanka u Bosnu i Hercegovinu. Zvrk je, sumnja policija, organizovao pakovanje skanka, a Adrović je, navodno, za krijumčarenje droge iz Podgorice za Sarajevo trebao da dobije 500 eura.

Uprava policije saopštila je da su službenici granične policije u vozilu, kojim je upravljao Adrović, u nedjelju pronašli oko devet kilograma skanka.

Nakon što su graničari Adrovića i njegovo vozilo predali kolegama iz kriminalističke policije u njegovom vozilu, u tapaciru ispred suvozačevog sjedišta, policija je pronašla još tri pakovanja sa oko tri kilograma skanka.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je droga u vozilu Adrovića otkrivena na graničnom prelazu Šćepan Polje. Nakon kriminalističke obrade policija je posumnjala da je Adrović preuzeo oko 12 kilograma skanka od Zvrka.

Njih dvojica su, uz krivičnu prijavu, predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo Nebojša Popović saopštio je da je u akciji nazvanoj “Furija” rađeno na presijecanju lanca krijumčarenja droge iz Crne Gore prema Kantonu Sarajevo.

Popović je rekao da je zajedničkim aktivnostima policije Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i policijama Srbije i Crne Gore u posljednja četiri mjeseca zaplijenjeno oko 38 kilograma skanka, uhapšeno 11 osoba, a da se pet nalazi u pritvoru.

Tokom više pretresa na nekoliko lokacija oduzeta je određena količina naoružanja, municije, eksplozivnih sredstava, mobilnih telefona i SIM kartica koje su korištene prilikom izvršenja ovih krivičnih djela.

“U četiri navrata zaplijenjeno je ukupno 37,63 kilograma skanka na području Foče i Čajniča”, rekao je Popović.

Bonus video: