Tipovali pa opljačkali podgoričkog taksistu na Paštrovačkoj gori

Osumnjičeni su novac od razbojništva podijelili, tako što je Đerković dobio 300 eura, Jovanović, Čolović i Zlajić podijeli 1.800 eura
251 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.01.2011. 10:55h

U Višem sudu u Podgorici, saslušana su četvorica mladića osumnjičeni za razbojništvo nad podgoričkim taksistom Željkom Radevićem izvšeno u avgustu prošle godine na Paštrovačkoj gori, saznaju “Vijesti”.

Sudija za istragu Radomir Ivanović, po zahtjevu za sprovođenje istrage višeg državnog tužioca, saslušao je Igora G. Čolovića (19) iz Danilovgrada, Srđana R. Zlajića (22) iz Podgorice, Vidoja D. Đerkovića (19) iz Podgorice, taksistu u firmi “Hit taksi” i Žarka V. Jovanovića (33), osumnjičeni da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Osumnjičeni Đerković je u potpunosti priznao navode iz zahtjeva za sprovođenje istrage. Ispričao je da je u trenucima slabosti kazao detalje kada taksista predaje dnevni pazar

“Osumnjičeni Đerković je u potpunosti priznao navode iz zahtjeva za sprovođenje istrage. Ispričao je da je u trenucima slabosti kazao detalje kada taksista predaje dnevni pazar. Rekao je da mu je žao i da se kaje što je Zlajiću i Čoloviću rekao kada njegov kolega predaje novac”, izjavio je advokat Bošković.

Prema navodima krivične prijave Područne jedinice Budva, osumnjičeni su saznali od Đerkovića da taksista u večernjim časovima prikuplja pazar od kolega iz taksi firme. Osumnjičeni Zlajić i Čolović su 03. avgusta 2010. godine oko 01 čas, džipom „hjundai santa fe", odvezli se do „Dekar" benzinske pumpe, koja se nalazi na putu prema Tuzima.

U blizini su se parkirali i sačekali da taksista Željko Radević krene sa pumpe sa taksi vozilom kojim je upravljao. Zaustavili su ga i kazali da im navodno treba vožnja do Petrovca. Nakon što su sjeli u taksi vozilo i krenuli, za njima su sa vozilom „bora" krenuli Jovanović i Đerković.

Dok su se kretali prema Paštrovskoj Gori, Zlajić je Čoloviću predao pištolj. Kada su stigli na Paštrovsku goru, odnosno na dio koji gleda prema Petrovcu, Zlajić je rekao vozaču taksija da zaustavi vozilo jer mu je navodno pozlilo, što je on i uradio.

Kada je zaustavio vozilo koje je još bilo sa upaljenim motorom, Zlajić je izašao iz vozila sa zadnjeg sjedišta i otvorio vrata vozača, dok je Čolović lijevom rukom sa zadnjeg sjedišta uhvatio taksistu oko vrata, a desnom rukom držeći pištolj uz tijelo, zaprijetio da mu preda pare. Zlajić je taksistu izvukao iz vozila i udario ga više puta u glavu i tijelo rukama i nogama, nakon se Radević oslobodio i pobjegao, ostavivši vozilo.

Čolović je zatim, kako se sumnja, otvorio prtljažnik vozila i ispod tapacira gdje se nalazi rezervna guma, iz pvc kese odnio 2.100 eura. Za to vrijeme, Zlajić je istrgao mikrofon od radio stanice u vozilu, koji je kasnije odbacio pored puta, kako taksista ne bi mogao da pozove pomoć.

U momentu dok se razbojništvo dešavalo, pored taksi vozila su prošli Jovanović i Đerković, vozilom „bora", koji su se zaustavili nakon tridesetak metara. Novac od razbojništva su podijelili, tako što je Đerković dobio 300 eura, Jovanović, Čolović i Zlajić podijeli 1.800 eura.

Bonus video: