Pretukli starca, pa odnijeli 7.000 eura

Mirotić je sa teškim povredama lijevog oka, uva i sa velikim krvnim podlivima na glavi, rukama i nogama sinoć primljen u Urgentni blok Kliničkog centra
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2011. 10:26h

Najmanje dvojica maskiranih razbojnika upali su sinoć oko 19 časova u porodičnu kuću Zdravka Mirotića (70), iz sela Grbavci nadomak Podgorice, teško ga pretukli i odnijeli oko 7.000 njegove ušteđevine.

Mirotić je sa teškim povredama lijevog oka, uva i sa velikim krvnim podlivima na glavi, rukama i nogama sinoć primljen u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje je do poslije ponoći bio na ljekarskim pregledima.

Teško razbojništvo dogodilo se u vrijeme dok je starac večerao u svojoj kući, koja se nalazi na početku sela u blizini mosta. Dok je primao infuziju u Urgentnom bloku, starac je teško pričajući reporteru “Vijesti” u kratkim crtama naveo šta mu se dogodilo.

- Ušlo je njih nekoliko, ni sam ne znam koliko osoba. Na glavama su imali one kape crne. Nisam vidio nikoga. Odmah su počeli da me udaraju po glavi, licu, nogama. Ne znam ni sa čime su me tako tukli, odmah su me oborili na pod i nastavili da me biju. Mislim da sam izgubio i svijest - teško, sa prekidima, pričao je Mirotić, dok se prisjećao šta su mu razbojnici uradili.

Odnijeli novac od penzije

Dok je Mirotić ležao u lokvi krvi na podu kuhinje, pljačkaši su preturili ladice u dvospratnoj kući i uspjeli da pronađu njegovu mukom stečenu ušteđevinu.

- Oni su već bili otišli, ja sam se pridigao i uspio da se dovučem do vrata i pozovem prvog komšiju Radinovića. Kad je on došao, vidio sam da su našli pare koje sam čuvao. Evo, vidite šta su mi uradili, a i onako sam sa pola života - srčani sam bolesnik, noge su mi gotovo otkazale, imam gangrenu na stopalu - ispričao je starac, dok je ležao na bolničkim kolicima.

Pljačkaši su iz kuće Mirotića, kako je ispričao njegov brat, odnijeli novac koji je čuvao od penzije, a koji je želio da pokloni unučadima.

- Jedan Zdravkov sin, a moj sinovac, poginuo je na ratištu, a drugi je umro prije nekoliko godina. Moj Zdravko živi sam, a evo šta nas i noćas snađe - ispričao je Mirotićev brat, koji je od ljekara Urgentnog bloka zahtijevao da ga sinoć zadrže na liječenju u bolnici.

Teško razbojništvo dogodilo se u vrijeme dok je starac večerao u svojoj kući, a pljačkaši su odnijeli novac koji je čuvao od penzije, a koji je želio pokloniti unučadima.

- Ne znam, rekoše mi da nakon pregleda možda da ode kući, mada kad vidim kako je pretučen, volio bih da večeras bude ovdje da bi bolje mogli da prate njegovo stanje - tražio je Mirotić, gotovo, molećivo od ljekara.

Policija krenula u potragu za napadačima

Od pljačkaša ni traga Kada je podgoričkoj policiji sinoć prijavljeno jedno od najtežih razbojništava, koje se u proteklo vrijeme dogodilo u gradu, inspektori su krenuli u potragu za bezdušnim počiniocima. Po nalogu istražnog sudije Višeg suda Radomira Ivanovića, ekipa za uviđaje krim-tehnike i inspektori za razbojništva sinoć su uzimali tragove iz kuće Mirotića. - Nemamo nikakav valjan trag. Učinićemo sve da se ovi razbojnici pronađu i uhapse - kazao je “Vijestima” sagovornik iz policije. Inspektori su sinoć izjavu uzeli i od napadnutog penzionera, komšija i mještana Grbavaca, kako bi na osnovu njihove priče, možda mogli da dođu do nekog opipljivijeg traga...

Bonus video: