Smijenite Sekulića, zaštitite ugled države!

Funkcioner je psovao ispred suda gdje je odgovarao za vrijeđanje reportera "Vijesti" Miodraga Babovića.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2011. 09:01h

Redakcija “Vijesti” najoštrije osuđuje besprizorno uličarsko ponašanje državnog funkcionera Zorana Sekulića i zahtijeva od državnih organa da ga zbog prijetnji i vrijeđanja novinara najoštrije kazne, u skladu sa zakonom.

"Time će pokazati da nije ugašen tračak nade da su sa bivšim premijerom otišla i vremena u kojima najviši državni funkcioneri, političari, policajci, a slijedeći njihov primjer i ostali, mogu nekažnjeno psovati, maltretirati, šamarati, prebijati i ubijati novinare koji rade svoj posao u skladu sa svojom ulogom u demokratskom društvu", napisao je u komentaru glavni i odgovorni urednik ND "Vijesti" Mihailo Jovović.

"Ako se i postupak protiv g. Sekulića pretvori u farsu kao nebrojeno puta do sada u sličnim slučajevima, znaćemo da je priča o jačanju državnih institucija samo dio šminke na starom licu vlasti".

Redakcija "Vijesti" zahtijevamo od Savjeta Agencije za elektronske komunikacije, u kome sjede dr Šaleta Đurović, Aleksandar Mijač, Branko Kovijanić, Ana Radonjić i dr Milica Vukotić, koje je tamo imenovala Vlada, "da pokrenu postupak i smijene g. Sekulića, kako bi zaštitili ugled države i institucije na čijem su čelu, za šta, kao i on, primaju pozamašne plate od naših poreskih para".

"Time bi počeli da se svrstavamo u red demokratskih država u kojima se ovakvo ponašanje državnih službenika ni najmanje ne toleriše, već takvi pod pritiskom javnosti sami podnose ostavke",

Psovao ispred suda

Direktor Agencije za elektronske komunikacije Sekulić nastavio je da vrijeđa novinare i to ispred zgrade Suda za prekršaje gdje je priveden zbog verbalnog napada na reportera "Vijesti" Miodraga Babovića.

"Sekulić je u prisustvu više novinara i svjedoka, prilikom izlaska iz sudnice rekao fotoreporteru “Vijesti”:

“Dosta je s tim slikanjem, nemoj da ti slomim aparat, pi*ko jedna".

Te riječi je potvrdio fotoreporter “Vijesti” Vesko Belojević.

Predstavio se kao žrtva

Sekulić je negirao pred sudijom Suda za prekršaje Majom Rakočević da je psovao i prijetio novinaru ND”Vijesti” Miodragu Baboviću.

“Naišao je novinar Babović u pratnji dvije ženske osobe. Pretpostavljam da je jedna od tih osoba bila njegova supruga i on je vjerovatno zamijenio svjedoke zbog vjerodostojnosti", rekao je Sekulić.

Babović je rekao da su sa njim bili kolege Dejan Peruničić i Marija Mirjačić, koji su svjedočili da se Babović nije osvrtao kada mu je Sekulić uputio pogrdne riječi.

Sekulić je imao svoju verziju priče:

"Držao je telefon u ruci u kada ga je okrenuo u mom pravcu da me fotografiše rekao sam mu da me se okane i da je obično nepismeno piskaralo. On mi je kazao “Mrš, bitango jedna””, ispričao je Sekulić.

”Je...u ti mater” nijesam doživio kao psovku, već kao prijetnju, kazao je Babović sudiji

Sekulić je kazao da su novinari zatim produžili, a da se on nije pomjerio.

Nakon toga, kako tvrdi, vidio ih je da stoje na stepeništu redakcije i da ga snimaju.

“Da ne bi bilo daljih incidenata ušao sam u restoran, iako mi prijatelj još uvijek nije došao”, ispričao je Sekulić.

On je negirao da je novinaru uputio riječi: “Ti si posro, jebaću ti majku”, te da nije prijetio prstom niti gestikulirao.

Još jedna žena...

Međutim, oštećeni Babović je ispričao da mu se ovaj više puta obratio riječima “posro” I “ti si posro”, nakon čega mu je kazao “Ostavi me na miru”.

“ Posro. Đe si posro? Ti si piskaralo. J... ti mater, mrš”, riječi su koje je Sekulić uputio Baboviću, a koje su osim njega potvrdile i novinari Dejan Peruničić i Marija Mirjačić.

Sekulić je prigovorio njihovim iskazima i insistirao da se kao dokaz uzme zapis sa nadzornih kamera ispred redakcije, “kako bi se vidjelo da sa Babovićem nije išao Peruničić, već još jedna žena”.

Sekulić, protiv koga je Babović u četvrtak podnio prijavu zbog vrijeđanja i drskog ponašanja, kazao je da nije vrijeđao novinara već da ga je ovaj izazivao i psovao.

”Je...u ti mater” nijesam doživio kao psovku, već kao prijetnju, kazao je Babović sudiji.

Sekulić je u četvrtak ujutru, oko 11.30 časova, čekao prijatelja ispred restorana ”Stefan”, koji je smješten u istoj zgradi sa redakcijom “Vijesti”.

Jedini motiv koji novinar vidi za nasilničko ponašanje direktora je taj što on više od pet godina prati rad Agencije na čijem je čelu Sekulić, a koja kontroliše oblast telekomunikacija u kojoj se godišnje okrene gotovo 300 miliona eura.

Babović je pisao o finasijskom poslovanju Agencije, bahatom trošenju novca, neregularnim tenderima, kupovini astronomski skupe opreme i automobila, namještenim (najavljenim) kontrolama operatera i mnogim drugim neregularnostima...

Prijetio i ranije

Sekulić je svoje nezadovoljstvo prije tri godine izrazio tužbama za obeštećenje zbog tekstova o radu Agencije protiv novinara i lista “Vijesti”, kada je tražio da mu plate duševne bolove i patnje a "zbog atakovanja na njegov ugled i čast”.

Osnovni sud u Podgorici nije mislio tako, pa je nakon što je direktor Agencije odustao od tužbe protiv novinara, presudom izgubio spor i protiv “Vijesti” i bivšeg glavnog i odgovornog urednika lista Ljubiše Mitrovića

“Dok sam bio urednik novinaru Baboviću on mi je više puta prijavljivao da ga Sekulić vrijeđa”, kazao je Peruničić.

Babović je ispričao da je sa Sekulićem imao incident I u holu suda, kao I restoranu.

“Identičnost izjava proizilazi iz njihovog dogovora”, “zaključio” je Sekulić.

Bonus video: