Nastavnik kod koga je nađena "zolja" brani se sa slobode

Podgorička policija je Rajoviću u srijedu, 19. januara, prilikom pretresa u pomoćnom objektu porodične kuće pronašla ručni bacač raketa “zolja” i pištolj “CZ”, u zetskom selu Goričani.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 12:38h

Nastavnika matematike u Osnovnoj školi “Vlado Milić” Gorana Rajovića (51) saslušao je jutros istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Nebojša Golubović po krivičnoj prijavi policije zbog pronađenog oružja u njegovoj kući.

Sudija Golubović pustio je Rajovića, koji je bio u pritvoru, da se brani sa slobode. On se sumnjiči za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podgorička policija je Rajoviću u srijedu, 19. januara, prilikom pretresa u pomoćnom objektu porodične kuće pronašla ručni bacač raketa “zolja” i pištolj “CZ”, u zetskom selu Goričani.

“On je negirao djelo za koje se sumnjiči jer pronađene stvari nijesu njegove”, kazao je njegov branilac advokat Mitar Mugoša.

Rajović je uhapšen dva i po mjeseca nakon što je privođen zbog šenlučenja, kada je ranjen u glavu njegov komšija Milo Šćekić.

Kako policija sumnja, iz pomenutog pištolja je 7. novembra, Rajović ispalio više hitaca u dvorištu svoje kuće, od kojih je jedan rikošetirao i pogodio u glavu njegovog komšiku Šćekića, koji je u tom momentu popravljao krov svoje kuće.

Šćekić je tada zadobio lakše tjelesne povrede, a Rajović, koji je bio u društvu sa nekoliko prijatelja, neposredno potom je pobjegao, ali se vratio nekoliko sati kasnije.

Rajović je ispričao da mu nije poznato odakle se našla 'zolja' u šupi, te da je nikada u životu nije vidio. On je objasnio da taj objekat nije bio zaključan i da su vrata na njemu odavno razvaljena. Policija tada nije uspjela da pronađe pištolj, iz kojeg je Rajović navodno pucao, već je prekjuče otkrila gdje ga je bacio i pronašla ga u žbunju, pokraj seoskog puta u zetskom selu Ponari.

Bonus video: