Za prijetnje novinaru, Sekuliću samo prekršajni postupak

Direktora Agencije za elektronske komunikacije je pred sudijom za prekšaje, zbog verbalnog napada na Miodraga Babovića.
97 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Sekulić, Foto: Savo Prelević
Zoran Sekulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2011. 13:14h

Osnovno tužilaštvo u Podgorici ocijenilo je da nema elemenata za krivično gonjenje izvršnog direktora Agencije za elektronske komunikacije zbog psovanja i prijetnje novinaru “Vijesti” Miodragu Baboviću i da je dovoljan prekršajni postupak.

Obojica su prethodno dali izjave u područnoj jedini Uprave policije.

Inspektor Božidar Bulatović je obavijestio Babovića da je to odlučeno nakon konsultacija sa ovlašćenim tužiocem. Babović i Sekulić će u popodnevnim časovima biti saslušani u podgoričkom Sudu za prekršaje.

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije, presreo je juče Babovića ispred restorana "Stefan" i obratio mu se riječima: ”Ti si posro, ti si piskaralo, jebaću ti mater, mrš”.

Zbog prijetnji i serije uvreda koje mu je uputio Sekulić, novinar “Vijesti” podnio je krivičnu prijavu protiv njega, sumnjičeći ga za krivično djelo “nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti”.

“Išao sam prema redakciji sa kolegama Dejanom Peruničićem i Marijom Mirjačić. Kada sam uočio Sekulića na platou ispred redakcije okrenuo sam glavu. Dok sam prolazio pored njega osuo je psovke i prijetnje. Počeo je riječima “đe si posro”. Pošto ja nijesam reagovao ponovio je psovku još dva puta. Kada sam mu rekao da me ostavi na miru napravio je par koraka prema meni i počeo je još više da psuje i gestikulira. 'Ti si posro, ti si piskaralo, jebaću ti mater, mrš', rekao je vrlo neprijatnim glasom Sekulić“, kazao je Babović.

Jučerašnji incident nije prvi neprijatni susret Babovića sa Sekulićem. On je, kako tvrdi Babović, i do sada koristio svaki suret na ulici ili kafani ili u hodnicima sudova da ga psuje i vrijeđa..

Jedini motiv koji novinar vidi za nasilničko ponašanje direktora je taj što on više od pet godina prati rad agencije na čijem je čelu Sekulić, a koja kontroliše oblast telekomunikacija u kojoj se godišnje okrene gotovo 300 miliona eura.

Bonus video: