Beauty trikovi

Zablistajte za samo nekoliko trenutaka

Nema baš svaka žena vremena, volje, ni novca da stalno odlazi na tretmane ljepote, pa su srećom tu poneki trikovi kojima za samo nekoliko minuta možete da “lažirate” posjetu kozmetičkom salonu
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 10:43h

Tajno oružje za sve žene koje ne žele i nemaju vremena da sate provode ispred ogledala, a žele da odišu daškom glamuroznosti, tajno oružje je - uvijač trepavica.

Lagano ga zagrijte fenom ili dlanovima, zaklopite ga u blizini korijena trepavica i tri puta ga pritisnite tako da svakim pritiskom lagano povlačite trepavice prema gore.

Nakon toga, nanesite maskaru.

Ako imate problem s podočnjacima, pomoći će vam olovka za oči u boji mesa. Njom oprezno povucite crtu uz unutrašnji rub trepavica tako da prekrijete područje koje inače izgleda ružičasto, a potom u unutrašnjem dijelu oka svjetlucavom sjenkom ili bijelom olovkom napravite malo “v”.

Sličan “osvježavajući” efekat ima rumenilo boje breskve koji pristaje gotovo svakom tenu. Nasmiješite se, nanesite, samo pazite da ne pretjerate.

Nedostatak druge šminke može nadoknaditi crveni ruž koji, zavisno od kvaliteta, ostaje postojan čak i dok jedete i pijete. Ako su vam usne i nakon nanošenja ruža i dalje suve, nanesite malo sjaja, ali ne previše.

Ako vam je kosa ne baš toliko čista, a nemate vremena da je perete, evo pomoći: spustite glavu dolje i fenom grijte vrhove oko 45 sekundi, nakon čega na korijene nanesite lagani lak za kosu, podignite glavu i namjestite frizuru. Niko neće primijetiti da niste oprali kosu, a ona će poprimiti fantastičan volumen kao da ste upravo izašli iz frizera.

Ako nemate vremena za manikir nakon tuširanja samo peškirom nježno gurnite kožicu noktiju prema gore, pa na nokte nanesite bezbojni lak i to najbolje onaj koji se brzo suši.

Preporučujemo za Vas