Zoran Sekulić prijetio i psovao novinara "Vijesti"

Sekulić je ovaj put nadmašio i samog sebe ličnim uvredama i prijetnjama zbog čega sam odlučio da se njime konačno pozabavi policija i tužilaštvo, kazao je Babović
70 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 08:19h

”Ti si posro, ti si piskaralo, jebaću ti mater, mrš”, ovim riječima obrušio se juče izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije Zorana Sekulić na novinara “Vijesti” Miodraga Babovića, na platou ispred redakcije lista.

Zbog prijetnji i serije uvreda koje mu je uputio Sekulić, novinar “Vijesti” podnio je krivičnu prijavu protiv njega, sumnjičeći ga za krivično djelo “nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti”.

Direktor Agencije je juče oko podneva presreo Babovića ispred redakcije, dok se sa kolegama vraćao iz restorana “Stefan”.

“Išao sam prema redakciji sa kolegama Dejanom Peruničićem i Marijom Mirjačić. Kada sam uočio Sekulića na platou ispred redakcije okrenuo sam glavu. Dok sam prolazio pored njega osuo je psovke i prijetnje. Počeo je riječima “đe si posro”. Pošto ja nijesam reagovao ponovio je psovku još dva puta. Kada sam mu rekao da me ostavi na miru napravio je par koraka prema meni i počeo je još više da psuje i gestikulira. 'Ti si posro, ti si piskaralo, jebaću ti mater, mrš', rekao je vrlo neprijatnim glasom Sekulić“, kazao je Babović.

Jučerašnji incident nije prvi neprijatni susret Babovića sa Sekulićem. On je, kako tvrdi Babović, i do sada koristio svaki suret na ulici ili kafani ili u hodnicima sudova da ga psuje i vrijeđa..

Jedini motiv koji novinar vidi za nasilničko ponašanje direktora je taj što on više od pet godina prati rad agencije na čijem je čelu Sekulić, a koja kontroliše oblast telekomunikacija u kojoj se godišnje okrene gotovo 300 miliona eura.

Jedini motiv koji novinar vidi za nasilničko ponašanje direktora je taj što on više od pet godina prati rad agencije na čijem je čelu Sekulić, a koja kontroliše oblast telekomunikacija u kojoj se godišnje okrene gotovo 300 miliona eura.

Babović je prateći ovu vrlo osjetljivu oblast pisao o finasijskom poslovanju Agencije za elektronske komunikacije, bahatom trošenju novca, neregularnim tenderima, kupovini astronomski skupe opreme i automobila, namještenim (najavljenim) kontrolama operatera i mnogim drugim neregularnostima...

Sekulić je svoje nezadovoljstvo prije tri godine izrazio tužbama za obeštećenje zbog tekstova o radu Agencije za elektronske komunikacije, a protiv novinara i lista “Vijesti” je tražio da “mu plate duševne bolove i patnje a zbog atakovanja na njegov ugled i čast”.

Osnovni sud u Podgorici nije mislio tako, pa je nakon što je direktor Agencije odustao od tužbe protiv novinara, presudom izgubio spor i protiv “Vijesti” i bivšeg glavnog i odgovornog urednika lista Ljubiše Mitrovića.

“Ovakvo ponašanje starješine Agencije za elektronske komunikacije doživljavam kao neku vrstu osvete, zbog čega i strahujem da je isti spreman i da me fizički napadne”, naveo je novinar u krivičnoj prijavi.

Sekulić juče nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti”, ali ni na poruku u kojoj je jasno naznačeno zbog čega ga redakcija zove.

Jučerašnjim incidentom samo je nastavljena već ustaljena praksa pojedinih javnih funkcionera da po kafanama, sudnicama, ulicama vrijeđaju, napadaju i šikaniraju novinare.

Bonus video: