VRATIO SE S PUTA

Hajdinaga kaže da je na usluzi policiji, Škrelji smeta halabuka

U Ulcinju provjeravaju sve i svašta od banketa pa do kaldrme, kazao je naš sagovornik.
0 komentar(a)
21.03.2019. 16:22h

Upad inspektora za privredni kriminal u ulcinjsku opštinu, iako ga svi zovu redovnom kontrolom I dalje je obavijen velom tajne. Prvi čovjek ulcinjskog DPS-a i šef lokalnog parlamenta Ljuiđ Škrelja vjeruje da se u najjužnijem gradu ne može desiti budvanski scenario.

"Niti ima razloga a vjerujem ni dokaza da se u Ulcinju desi budvanski scenario. Ali vidjećemo šta će se desiti. Samo je važno da svako radi svoj posao", kazao je Škrelja “Vijestima”

Oko deset inspektora za privredni kriminal iz Bara i Podgorice već nekoliko dana u najvećoj tajnosti i po nalogu tužilaštva, kontrolišu rad državnih i opštinskih službi u Ulcinju i tokove novca. Kako “Vijesti” saznaju pod posebnom lupom inspektora su Sekretarijat za urbanizam, Komunalne dejelatnosti, Budžet I finansije i zaštitu imovine kao i Katastar.

Škrelja je kazao da je za kontrolu saznao od bliskih saradnika, ali ne i zvanično.

"Ne znam čemu tolika halabuka. Opština je uvijek podložna kontrolama nadležnih inspekcijskih pa i policijskih službi", kazao je Škrelja.

 U Ulcinju u javnosti mogu se čuti špekulacije da je najmoćnija opoziciona partija FORCA podnijela prijavu nadležnom tužilaštvu što je navodno bio I razlog nenadane posjete inspektora za privredni kriminal.

 "Ja o tome zaista ne znam ništa", kazao je Škrelja.

 Lider FORCE Nazif Cungu, negirao je da je njegova partija podnijela bilo kakvu prijavu tužilaštvu.

"Niti smo upoznati sa aktivnostima inspektora za privredni kriminal u opštini, niti smo podnosili bilo kakve prijave. Sve što smo imali da kažemo, rekli smo javno na sjednicama SO I pres konferencijama", kazao je Cungu “Vijestima”.

On je naglasio, da je sada sve u rukama tužilaštva i policije te da od njih treba tražiti razloge kontrole poslovanja.

Gradonačelnik Gzim Hajdinaga, koji se prekjuče vratio sa kraćeg odmora kazao je da je takođe od saradnika upoznat sa kontrolom poslovanja opštinskih I državnih službi.

"Neka, tako I treba. Takve kontrole dobrodošle su i naše službe biće im uvijek na usluzi", kazao je Hajdinaga.

 Na pitanje, da li bi se budvanski sindrom mogao dogoditi I u Ulcinju, Hajdinaga nije direktno odgovorio.

 "Mi radimo svoj posao i hajde da pustimo ljude da i oni rade ono što je u opisu njihovog radnog mjesta", kazao je Hajdinaga.

 Hajdinaga je rekao Anteni M da je "na usluzi inspektorima".

Izvor “Vijesti” blizak istrazi kazao je da kontrola poslovanja katastra i opštinskih sekretarijata makar u ovoj vazi nema veze sa suđenjem trojici inspektora za građevinarstvo koji su nedavno osuđeni.

Na tom suđenju, osuđeni inspektori iznijeli su niz tvrdnji o nezakonitostima u poslovanju pojedinih opštinskih službi."Ova kontrola nema veze ni sa tim slučajem, niti sa bilo kojim drugim iz prethodnog perioda. Kontrola nije ciljna, kao što je to bio slučaj u Budvi sa Zavalom. Inspektori za razliku od Budve u Ulcinju provjeravaju sve i svašta od banketa pa do kaldrme", kazao je naš sagovornik.

On nije odbacio mogućnost da je meta inspektorima naplata komunalija za više većih objekata u gradu i prigradskim naseljima.