Kod nastavnika matematike nađena “zolja”!

Podgoričanin Goran Rajović (51) uhapšen po drugi put u dva i po mjeseca, i to zbog ručnog bacača.
233 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 15:34h

Dva i po mjeseca pošto je privođen zbog šenlučenja, kada je ranjen u glavu njegov komšija, nastavnik matematike iz Osnovne škole “Vlado Milić” Goran Rajović (51) je ponovo uhapšen - ovog puta zbog ručnog bacača raketa “zolja”!

Oružje je pronađeno preksinoć u pomoćnom objektu njegove porodične kuće u zetskom selu Goričani.

Podgorička uniformisana policija je uspjela da pronađe i pištolj “CZ”, iz kojeg je 7. novembra, kako se sumnja, Rajović ispalio više hitaca u dvorištu svoje kuće, od kojih je jedan rikošetirao i pogodio u glavu njegovog komšiku Mila Šćekića, koji je u tom momentu opravljao krov svoje kuće.

Šćekić je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, a Rajović, koji je bio u društvu sa nekoliko prijatelja, neposredno potom je pobjegao, ali se vratio nekoliko sati kasnije.

Rajović je ispričao da mu nije poznato odakle se našla 'zolja' u šupi, te da je nikada u životu nije vidio. On je objasnio da taj objekat nije bio zaključan i da su vrata na njemu odavno razvaljena

Policija tada nije uspjela da pronađe pištolj, iz kojeg je Rajović pucao, već je prekjuče otkrila gdje ga je bacio i pronašla ga u žbunju, pokraj seoskog puta u zetskom selu Ponari.

Rajovićev branilac, advokat Mitar Mugoša kazao je juče “Vijestima” da je njegov klijent juče saslušan u policiji, gdje je negirao povezanost sa krivičnim djelom, koje mu se stavlja na teret.

“Rajović je ispričao da mu nije poznato odakle se našla 'zolja' u šupi, te da je nikada u životu nije vidio. On je objasnio da taj objekat nije bio zaključan i da su vrata na njemu odavno razvaljena”, kazao je Mugoša, koji je potvrdi da je Rajoviću određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija”.

Bonus video: