Produžiti pritvor osumnjičenim Budvanima

Jednomjesečni pritvor koji je krajem prošle godine određen za 9 Budvana, ističe 24. januara, a za naknadno pritvorenog poslanika DPS-a Đorđija Pinjatića - 27. januara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2011. 14:19h

Vrhovno državno tužilaštvo sjutra će predložiti Višem sudu da produži pritivor osumnjičenima u slučaju „Zavala” – potvrdila je za IN televiziju specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović.

Jednomjesečni pritvor koji je krajem prošle godine određen za 9 Budvana, među kojima su i predsjednik opštine Rajko Kuljača i potpredsjednik Dragan Marović, ističe 24. januara, a za naknadno pritvorenog poslanika DPS-a Đorđija Pinjatića - 27. januara.

„Zbog toga će tužilaštvo sjutra krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici podnijeti prijedlog za produženje pritvora protiv svih okrivljenih lica, jer cijenimo da i dalje stoje pritvorski osnovi zbog kojih je sud prije mjesec ovim okrivljenim licima i odredio pritvor, a to je bojazan da bi ta lica boravkom na slobodi, uticala na svjedoke i da bi izmijenila ili uništila dokaze“ – kaže Ivanović.

Ona dodaje da je tužilaštvo je u dosadašnjem toku istrage saslušalo veći broj lica, u svojstvu svjedoka, prema planu koji je sačinjen na početku istrage, ali da se u toku saslušanja tih lica pojavila potreba za saslušanjem novih svjedoka, sto je i učinjeno.

„U daljem toku postupka tužilastvo planira da nastavi sa slušanjem svjedoka i da u svojstvu svjedoka takođe sasluša veći broj lica“ – rekla je Ivanović, ali nije mogla da otkrije da li se to odnosi i na bivšeg potpredsjednika Vlade Svetozara Marovića.

Bonus video: