PORODIČNO NASILJE

Nikšićanin napao nožem i satarom porodicu i policajce

Nikšićanin D.J. (40) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela “sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i “nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici”.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 20:10h

Policiji je 16. januara prijavljeno da se iz stana D.J. čuje galama, zbog čega su pripadnici Interventne jedinice pošli da vide o čemu je riječ.

Kada su policajci došli su stan, D.J. nije htio da otvori vrata, a potom je njegova supruga izašla i kazala da ju je suprug maltretirao kao i njihovu ćerku. Ona je ispričala da joj je muž prislanjao kuhinjski nož na vrat i govorio da će ih ubiti, a tako je ćerki i nanio povredu na vratu.

Za to vrijeme, D.J. je iskočio kroz balkon, a potom zamahivao satarom i prijetio policiji da napuste stan.

“On je, kako se sumnja, u jednom trenutku zamahnuo satarom u pravcu poliajca N.V, koji je uspio da ga uhvati za ruku i spriječi da mu nanese povrede. D.J. je potom uspio da odgurne policajca N.V. nanoseći mu satarom povredu u predjelu lijeve ruke, nakon čega su mu policijski službenici R.L. i V.P. prišli i savladali ga, a onda mu oduzeli sataru i uhapsili”, navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je naložio da se protiv D.J. podnese krivična prijava kao i da se donese rješenje o zadržavanju.

Kako je zatražio ljekarsku pomoć, D.J. odveden do Medicinskog centra u Nikšiću, gdje je zadržan na Odjeljenju neuropsihijatrije

Inače, on je više puta bio u policiji zbog porodičnog nasilja, a i više puta je bio na bolničkom liječenju Odjeljenja neuropsihijatrije.

U posljednje vrijeme policija je evidentirala povećan broj nasilja u porodici, tako da nema dana kad se u Crnoj Gori ne podnese po nekoliko krivičnih prijava.