Koverat sa 200 eura dala za divlju gradnju

Dražen Burić, zamjenik specijalnog tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala podigao je optužni predlog protiv Ramije M. Višnjić (50) iz Bijelog Polja, nastanjene u Podgorici zbog krivičnog djela davanje mita.
121 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 18:34h

Višnjićeva je dala koverat sa 200 eura inspektorki za zaštitu uređenja prostora Olgi Adžić, kako joj nebi napisala prijavu za divlju gradnju, kuće na Karabuškom polju u Podgorici.

Predmet je dat u rad specijalnom vijeću kojim predsjedava sudija Milenka Žižić u Višem sudu u Podgorici.

U optužnom predlogu se između ostalog navodi, da je u prvoj polovini novembra 2010. godine, u naselju Karabuško polje kod Podgorice, okrivljena Ramija Višnjić, kao investitor suprotno Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, započela gradnju kuće bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

Ona je postavila skelu i izvršila iskop temelja za kuću dimenzija 10 sa 12 metara. Nakon toga je dana 15. novembra 2010. godine na mjestu izvođenja građevinskih radova, službenom licu Olgi Adžić, inspektorki za zaštitu uređenja prostora u Inspekciji za zaštitu prostora glavnog Podgorice, dala poklon od 200 eura kako inspektorka u okrivu službenog posla ne bi izvršila službenu radnju koju po zakonu mora izvršiti, odnosno, da se čini zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu i naredi investitoru da poruši objekat u izgradnji.

Okrivljena Višnjićeva je u toku pisanja zapisnika, inspektorki stavila u krilo koverat u kome se nalazilo 200 eura i to u apoenima od 100 eura i dvije novčanice od po 50 eura, navodi se u optužnom predlogu.

Bonus video: