Šteta u Splendidu minimalna, panika bila velika (TV)

Suvlasnik "Splendida" Žarko Radulović kazao je "Vijestima" da je odmah po izbijanju požara isključen ventilacioni sistem u cijelom hotelu kako se preko njega vatra ne bi proširila.
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 17:38h

”Panika koja je zavladala veća je šteta od materijalne”, kazao je suvlasnik hotela "Splendid" Žarko Radulović, nakon požara u vešeraju ekskluzivnog hotela.

Prema procjenama, dodao je on, pričinjeno je oko 2-3 hiljade eura štete.

Protivpožarni sistem je, rekao je Radulović, “učinio svoje“ i pokazao se kao izuzetno dobar.

“Odmah smo izolovali vatrom zahvaćeni dio ventilacionog sistema, kako bi spriječili da se vatra brzo proširi. Izgorjelo je ovih pet metara cijevi”, ispričao je Radulović.

Vatrogasci stigli brzo

Požar je izbio oko 13 časova i 40 minuta buknuo je požar koji su vatrogasci uspjeli da lokalizuju.

U hotel su brzo nakom izbijanja požara stigla 2 vatrogasna vozila i ekipa od 20 vatrogasaca, na čelu sa načelnikom Zdravko Šljukićem.

"Vijesti" saznaju da je do požara došlo kada je radnik remonta servisirao ventilacionu cijev koja vodi od hotelskog vešeraja napolje.

Varnica brusilice je, kako je rečeno iz uprave hotela, zapalila prašinu koja se nataložila u dijelu ventilacionog sitema.

Suvlasnik "Splendida" Žarko Radulović kazao je "Vijestima" da je odmah po izbijanju požara isključen ventilacioni sistem u cijelom hotelu kako se preko njega vatra ne bi proširila.

“Radnik koji je bio angažovan na remontu ventilacione cijevi koja iz vešeraja vodi ka spoljnjem dijelu, brusilicom je zasjekao cijev, što je izazvalo varničenje, a potom i zapaljivanje prašine u cijevi”, kazao je Radulović koji je sve vrijeme sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja bio u ekonomskom dijelu hotelskog kompleksa.

Bonus video: