ZDRAVE NAVIKE

Sunce - izvor vitamina D

Svi imamo kožu kakva nam je zapisana u genima. Međutim, postoje određeni koraci koje biste trebali redovno poduzimati kako biste osigurali ljepotu svoje kože.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 09:12h

San Dobre navike spavanja od velike su važnosti za vaše opšte zdravlje, kako ne biste bili pod većim uticajem stresa i depresije, no kada je u pitanju koža – klasičnih sedam sati je neprocjenjivo. Ovako ćete izbjeći podbuhlo lice, otečene kapke i crne podočnjake.

Sunce Iako lijekari savjetuju izbjegavanje predugog izlaganja sunčevim zracima, sunce nam je ipak vrlo potrebno zbog vitamina D. Bićete sigurni do 15 minuta provedenih na suncu bez zaštitnog faktora – na taj će način vaše tijelo sintetizirati vitamin D, koji je odgovoran za mnogo procesa u tijelu.

Voda Ispijanje između osam i 12 čaša vode svaki dan znači pomoć pri eliminaciji toksina iz tijela. Baš kao što voda izvan ispira našu kožu, ona je hrani i iznutra. Dovoljan unos vode zaustavit će isušivanje kože.

Redovno čišćenje Svaku veče prije spavanja obavezno skinite šminku i nečistoće mlijekom za čišćenje i tonikom. Mnoge žene prave grešku i preskaču tonik, međutim on je prijeko potreban. Dodatno će očistiti kožu, ukloniti višak mlijeka za čišćenje i zatvoriti pore, te tako onemogućiti stvaranje akni.

Zaboravite na stres i pušenje Dim cigareta i stres najgori su neprijatelji našeg lica.Izdvojite 15-ak minuta za sebe svaki dan, povucite se na tiho i osamljeno mjesto i učinite nešto za sebe. Meditirajte, čitajte, slušajte glazbu, gledajte u daljinu ili se igrajte s kućnim ljubimcem. Radite samo ono što vam može izmamiti osmijeh na lice ili vas opustiti.

Preporučujemo za Vas