Najneugodnije otvaranje Zlatnog globusa u istoriji

Majstor ceremonije, ali ne i ljubaznosti, kako od danas američki mediji nazivaju Rikija Gervajsa, održao je jedan od najneugodnijih uvodnih govora u istoriji Zlatnog globusa.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 19:00h

Ugledni je komičar u uvodnom monologu na svečanoj dodjeli u samo pet minuta nastupa uspio nanizati uvrede na račun mnogih zvijezda današnjice.

Dnevnik.hr prenosi da je nekada marginalna nagrada Zlatni globus, koju posljednjih godina Holivud doživljava vrlo ozbiljno juče postala glavni predmet sprdnje, kada se Gervajs "uhvatio" glavnog organizatora nagrade Holivud Forein Pres Asociation, i optužio ih za mito i korupciju.

Potom se ciničnim komentarima dotakao i Džonija Depa i Anđeline Džoli, odnosno njihovog neslavnog filma 'Tourist', zatim Šer , 'Sex and the City 2', Mel Gibsona, te holivudskih scijentologa Toma Kruza i Džona Travolte.

Svijet filma ubrzo mu je postao mali, pa se odvažio i počeo ismijavati najavljeni brak vlasnika Plejboja Hjua Hefnera. Njegove prve replike su dočekane uz smijeh, no ubrzo je publika sačinjena od uglednih ljudi iz svijeta filma i televizije, pokazala negodovanje.

Jučerašnji nastup Rikija Gervajsa bio je njegova druga šansa na Zlatnom globusu, a treću vjerovatno neće ni dobiti, piše The New York Times.

Bonus video: