"Društvena mreža" dobila najviše Zlatnih globusa

Najveći gubitnik ovogodišnje dodjele je film "Inception", u takmičenje ušao sa četiri nominacije, a otišao praznih ruku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2011. 08:30h

Na 68. dodjeli Zlatnih globusa film „Društvena mreža“ o osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu osvojio je četiri nagrade: za najbolji dramski film, reditelja, scenario i muziku.

Britanac Kolin Firt osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Georga VI koji se uči vještini govora u "Kraljevom govoru, a Natali Portman nagrađena je za ulogu u filmu „Crni labud“ kao najbolja dramska glumica.

Film „The Kids Are All Right“ nagrađen je u kategoriji najbolje filmske komedije/mjuzikla, a njegova zvijezda Aneta Bening je takođe izabrana kao najbolja glumica u komediji/mjuziklu, dok je Pol Đamati izabran u istoj kategoriji kao najbolji glumac za film „Barney's Version“.

„Priča o igračkama 3“ nagrađena je kao najbolji animirani film, a danski film „In A Better World“ kao najbolji strani film.

Za Zlatni globus glasaju strani novinari u Holivudu, a nagrada se obično uzima kao predskazatelj šansi na dodjeli Oskara, što ne ide u prilog najvećeg gubitnika ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa, film „Početak“ (Inception). Film je ušao u takmičenja sa četiri nominacije, a nije osvojio nijednu nagradu.

Bonus video: