IPAK MU SE SVIĐATE

Djela koja znače “Volim te”

Primjećujete da nesvjesno koristi riječi i fraze koje vi često upotrebljavate, uvijek je tu kad zatreba - znaci su koji znače samo jedno - da vas voli
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 15:51h

Uvijek je tu kad vam je potreban

Prije svega, ako vas zaista voli, uvijek je tu. Ni stotine kilometara nisu prepreka da bi bio pored vas u odsudnom trenutku. A to žrtvovanje vrijedi mnogo više nego "volim te".

Ako je na poslovnom putu, nikada mu nije teško da nazove ili pošalje poruku ili mail i tako vam pokazati da ste mu uvijek u mislima.

Zaboravlja kad je u vašem prisustvu

Muškarci gube sposobnost kratkoročnog pamćenja u društvo osobe koja im se sviđa zbog toga što žele da je impresioniraju, pokazala su sva dosadašnja istraživanja na temu muško-ženskih odnosa.

Muškarci, da bi opčinili osobu do koje im je stalo, konstantno razmišljaju o tome šta će reći ili uraditi, čak u toj mjeri da zaboravljaju na podatke iz kratkoročne memorije (poput imena vaše cimerke, recimo).

Prema tome, ako vaš izabranik zaboravi neke detalje iz vašeg razgovora, to ne znači da mu nije stalo do vas, naprotiv.

Ističe muškost i putem hrane

Izašli ste i u restoranu, baz obzira šta mu se jede u tom trenutku, naručuje neku “mačo” hranu poput odreska ili pečenja, kako bi istakao svoju muškost i impresionirao vas.

Ako mu se to nije desilo jednom, budite sigurni da mu biftek nije samo omiljeno jelo.

Koristi vaše fraze

Isprobajte jedan test kako biste se u to uvjerili: počnite da koristite neku frazu učestalije nego inače, kada ste u društvu osobe sa kojom ste počeli da izlazite. Ako i on počne da je upotrebljava često, znači da mu je stalo do vas, više nego što mislite.

Zašto? Psiholozi kažu da nesvjesno, preuzimamo fraze, pa čak i naglasak osoba koje su nam simpatične, kako bismo im bili sličniji.