Porodica Pavićević će nastaviti borbu

Nakon što je presuda objavljena 12. januara, Žarko Pavićević, brat pokojnog Darka je optužio sudiju Rakočevića da je primio mito od 100.000 eura da bi Bešovića oslobodio.
248 pregleda 0 komentar(a)
Besovic, Foto: Savo Prelević
Besovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.01.2011. 23:46h

Savo Pavićević, otac stradalog Darka, za čije je ubistvo od optužbe oslobođen Zoran R. Bešović, reagovao je na saopštenje Udruženja sudija Crne Gore, koje je stalo u zaštitu sudiji Dragiši Rakočeviću.

Nakon što je presuda objavljena 12. januara, Žarko Pavićević, brat pokojnog Darka je optužio sudiju Rakočevića da je primio mito od 100.000 eura da bi Bešovića oslobodio.

Udruženje sudija je odbacilo takve optužbe navodeći da je Rakočević visokomoralan sudija, a Pavićevića pozvali da dokaže svoje tvrdnje.

“Nema razloga da sudija Hasnija Simonović stane u zaštitu sudije Dragiše Rakočevića, zato što je prethodno trebalo da se upozna sa stanjem i spisima predmeta. Kao predsjednik Udruženja sudija trebalo je da pozove oštećenu porodicu Pavićević, pa tek da onda da izjavu za javnost ko je pošten a ko nije", rekao je Pavićević.

Obavijestiće evropske institucije

Porodica ubijenog tvrdi da je saopštenje sudija za javnost napisano da bi se zaštitio dugogodišnji kolega.

"A ja kao otac pokojnog Darka mislim da ga niko ne može zaštititi, jer je toliko nepravde nanio porodici Pavićević, a mislim i državi. Vi kao sudija Višeg suda Hasnija Simonović treba da znate da sudija treba da radi po zakonu. Ja kao otac pokojnog Darka, obavijestiću sve evropske institucije u Crnoj Gori. Nemojte misliti da ćete me zastrašiti ni vi, ni sudija Rakočević.

Žarko Pavićević je kazao “Vijestima” da je razgovarao sa višom državnom tužiteljkom Vesnom Jovićević, koja je navela da će tužilaštvo uložiti žalbu na oslobađajuću presudu Bešoviću. Pavićević je rekao da će u ponedjeljak razgovarati sa specijalnom tužiteljkom za suzbijanje organizovanog kriminala Đurđinom Ivanović.

”Ja kao otac pokojnog Darka, obavijestiću sve evropske institucije u Crnoj Gori. Nemojte misliti da ćete me zastrašiti ni vi, ni sudija Rakočević. U meni ima toliko bola i gorčine da se borim za istinu. Nadam se da ima još državnih organa, a to je Apelacioni sud koji će me dovesti do pravde i istine”, piše u reagovanju Sava Pavićevića.

Bonus video: