Policija od "Zavale invest" dobila BMW X-5

Kuljača je u ime Opštine Budva, policiji poklonio “audi” koji je dužio njen bivši službenik, a kad je on otišao gradonačelnik je odlučio da automobil pokloni policiji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 23:10h

U Upravi policije osim što se koriste automobili, koji su po raznim osnovama oduzeti od crnogorskih građana, starješine policije i načelnici duže i vozila koje je policija dobila na poklon.

“Vijesti” saznaju da jedan od rukovodilaca Područne jedinice Budva koristi luksuzni džip BMW X-5, koje je prije dvije godine poklonila osumnjičena izvršna direktorka “Zavala investa” Ruskinja Natalija Panina.

Tada je Panini, koja je trenutno u bjekstvu, u ime rusko-crnogorske kompanije predložila da želi da pomogne policiji i kupi automobile za službenike.

Sagovornik “Vijesti” ispričao je da je njena prva namjera, navodno, bila da za potrebe policije u Budvi kupi dva terenska automobila, međutim, nakon konsultacije sa ljudima iz policije odustala je od prve namjere.

Kuljača poklonio "audi"

Ona je u ime “Zavala investa” na cetinjskom placu za prodaju polovnih automobila kupila crni džip BMW X-5, a potom je sa policijom sklopila ugovor o donaciji. Džip je tokom raspodjele pripao rukovodiocu budvanske policije.

To i nije jedini skupocjen poklon koji je budvanska policija dobila - prije nešto više od mjesec uhapšeni gradonačelnik Rajko Kuljača je službi policije donirao skupocjeni “audi”.

U voznom parku Uprave policije ima preko 1.200 vozila i nije poznato da li neka od njih, koja su ranije nabavljana, potiču iz nekog krivičnog djela pa su kasnije regularno registrovana na Upravu policije

Kuljača je u ime Opštine Budva, policiji poklonio “audi” koji je dužio njen bivši službenik, a kad je on otišao gradonačelnik je odlučio da automobil pokloni policiji. Taj automobil je parkiran u sklopu zgrade policije u Budvi i koriste ga službenici policije iz te PJ.

I u drugim gradovima u Crnoj Gori policiji imućnije firme, organizacije i opština poklanjaju automobile i drugu vrijednu opremu, koja im je potrebna u radu.

U voznom parku Uprave policije ima preko 1.200 vozila i nije poznato da li neka od njih, koja su ranije nabavljana, potiču iz nekog krivičnog djela pa su kasnije regularno registrovana na Upravu policije.

Za popravke 650.000 godišnje

U protekle dvije - tri godine Uprava policije je preko tendera ili od donacija međunarodnih organizacija nabavila oko 150 novih automobila, koji su raspoređeni po gotovo svim organizacionim jedinicama. U regularnom voznom parku policije ima 40 različitih marki i preko 472 tipa automobila, a prosječna starost je 12 godina.

Za troškove popravke godišnje se potroši preko 650.000 eura, zbog čega rukovodeći kadar policije planira da potpuno obnovi vozni park kako bi smanjili troškove za održavanje.

Uprava policije je tokom 2009. godine kupila i 103 nova automobila marke “mercedes” u “Ljetopisu”, koja su koštala malo više od dva i po miliona eura.

Bonus video: