Budvani žele Noliko

Mogući rivali Budvana u osmini finala su pobjednici preostalih pet grupa - ruski Zenit i Lokomotiva iz Belgoroda, belgijski Noliko, te Belhatov iz Poljske i apsolutni vladar evropske i svjetske odbojke, italijanski Trentino
108 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Renovica, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Nikola Renovica, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 13.01.2011. 19:14h

Olimpijakos je već arhiviran, odbojkaši Budvanske rivijere su proslavili plasman u narednu fazu i sada sa nestrpljenjem gledaju ka Luksemburgu i žrijebu nakon kojeg će (počinje u 14.30) biti poznat protivnik izabranika Veselina Vukovića.

Mogući rivali Budvana u osmini finala su pobjednici preostalih pet grupa - ruski Zenit i Lokomotiva iz Belgoroda, belgijski Noliko, te Belhatov iz Poljske i apsolutni vladar evropske i svjetske odbojke, italijanski Trentino.

Inače, sistem takmičenja u Ligi šampiona je jako čudan, jer se od 13 ekipa koje su prošle bira domaćin fajnl-fora, koji preskače osminu i četvrtfinale. Po informacijama sa odbojkaških foruma, glavni kandidati za organizaciju završnog turnira su Zenit i Bled, koji predvodi Igor Kolaković.

- Ne može se reći da baš imamo neke specijalne želje pred žrijeb, ali mislim da bi nam najviše odgovarao Noliko. Protiv njega bi mogli da igramo. Ipak, ko god da bude protivnik, imamo čemu da se nadamo, jer smo pokazali da kod kuće možemo da pobijedimo svakog, dok smo i u gostima napokon krenuli pobjedom protiv Olimpijakosa - rekao je Nikola Renovica.

Renovica je u četvrtom setu u meču sa Olimpijakosom odmijenio nedovoljno oporavljenog Franćeska Biribantija i ta izmjena se pokazala kao pun pogodak - Renovica je od tog momenta postao jedan od najvažnijih šrafova u preokretu.

- Sigurno da sam zadovoljan što sam dobio šansu, nadam se da sam je iskoristio. Na kraju krajeva, najvažnije je da svaki od nas pruži maksimum i da učini ekipu boljom, jer samo tako Budvanska rivijera može da pobjeđuje. Kolektiv mora da je ispred svih nas - kazao je Renovica.

Na kraju, Renovica se osvrnuo na istorijski uspjeh, koji je Rivijera ostvarila prije dvije noći u Pireju.

- Mislim da još uvijek nismo svjesni kakav smo rezultat napravili. Dobro se zna kakvi timovi igraju u Ligi šampiona, koliki budžet imaju ekipe koje su se plasirale u osminu finala, tako da, gledajući sa tog aspekta, ovaj uspjeh je još veći. Pokazali smo da imamo kvalitet za osminu finala, upisali smo četiri pobjede u šest utakmica - zaključio je rezervni korektor crnogorskog šampiona.

Vuković: Najvažnije je da smo u osmini finala

Trener Budvanske rivijere Veselin Vuković je dosadašnji tok sezone ocijenio kao „briljantan”, iako je svjestan koliko je njegov tim imao sreće da se u Pireju probudi u pravom momentu. Olimpijakos je vodio sa 2:1 u setovima i 22:19 u četvrtom, ali je od tada krenula velika serija crnogorskog šampiona. - Nijednog momenta nisam izgubio vjeru u pobjedu, zato sam i sve vrijeme pokušavao da prenesem tu energiju na igrače. Bilo je jasno da nam treba samo jedan pravi poen da se meč prelomi u našu korist, iako je on došao u samom finišu četvrtog seta. Onda se u odlučujem periodu vidjelo ko je kvalitetniji, Olimpijakos nije imao šansi - rekao je Vuković. Odjednom je u prvi plan došao meč Kuneo - Teruel, iako je ključna utakmica trebala da bude ona u Sloveniji između Bleda i Jastžebskog. - Najvažnije je da smo na kraju došli do velikog uspjeha, koji smo potpuno zaslužili. Najmanje je bitno na koji način smo se plasirali u osminu finala - kazao je Vuković.

Bonus video: