Gojković: Nisam prijetio i nisam Zagoričanin

Ja sam porodičan čovjek i mnogima sam pomogao u životu, a danas doživljavam da budem predstavljen kao lopov i osoba koja nekog tuče zbog dvjesta eura, kriminalac i nasilnik
508 pregleda 4 komentar(a)
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Zdravko Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2018. 06:54h

Podgoričanin Zdravko Gojković reagovao je na tekstove objavljene u “Vijestima” protekle sedmice, u kojima se pominje:

"Novinarka Jelena Jovanović kao i Tina Popović obmanule su javnost objavljivanjem članka pod nazivom: ‘Dvogodišnji sukobi zbog dvjesta eura’, koji je objavljen 21. 03. 2018. godine na portalu Vijesti i time dovele u pitanje moju čast, kao i čast moje porodice... Istine radi, obavještavam javnost da sam ja zbog tog slučaja saslušavan i pušten, jer se u tom vremenu nisam ni nalazio blizu mjesta događaja i pristao sam na poligrafsko ispitivanje i dokazao svoju nevinost”, napisao je Gojković.

U reagovanju je dodao da “novinari Vijesti čak i ne znaju gdje stanuje, i da ga u tekstovima Maje Boričić predstavljaju Zagoričaninom, iako tamo nikada nije živio.

Tvrdi da pretresima bezbjednosno interesantnih osoba, među kojima je bio i on, policija nije pronašla ništa sem pokvaren telefon.

"U pomenutim tekstovima pod nazivom: "Gojković zadržan, ne priznaje da je ugrozio bezbjednost novinarke" kao i u tekstu pod nazivom: "Gojković pušten, tvrdi da nije htio da prijeti novinarki Vijesti", takođe navode se neistiniti navodi. Naime, u tim tekstovima objavljuje se: "Nedavno su pretresima bezbjednosno interesantnih osoba, među kojima je bio i Gojković, oduzete dvije nagazne mine, četiri pištolja, 30 mobilnih telefona, pancir, laptopovi, dva hard diska, ručna radio-veza i četiri automobila, kao i jedan motor.’ Novinarka Maja Boričić ipak propušta da navede da kod Zdravka Gojkovića nije pronađeno ništa sem jedan pokvaren telefon, koji mi je policija i nedavno vratila nakon vještačenja. Pitam se sve ovo vrijeme, kako je moguće da se moje ime i prezime u svakom tekstu stavlja uvijek među prvima i velikim slovima, a ne inicijalima kao na primjer silovatelju devetogodišnje djevojčice sa Starog aerodroma i silovatelju iz Rožaja djevojčice od sedamnaest godina, iz studentskog doma, iako ja nisam napravio ništa loše”, napisao je Gojković u reagovanju.

On tvrdi da nije prijetio novinarki Jovanović, već da je, pošto je pročitao njen tekst, otišao da je zamoli “da ukloni sa portala bruku i sramotu”.

Gojković u reagovanju dodaje da je prijavljen "na pravdi Boga".

"Ja sam porodičan čovjek i mnogima sam pomogao u životu, a danas doživljavam da budem predstavljen kao lopo i osoba koja nekog tuče zbog dvjesta eura, kriminalac i nasilnik. Za sve patnje koje smo preživjeli moja porodica i ja imaću priliku da potražim pravdu na sudu u tužbi protiv medija Vijesti, nadajući se da će pravna država u mom slučaju dokazati svoje postojanje i da će javno mnjenje imati sluha da čuje i drugu stranu priče”, poručio je Gojković.

Bonus video: