Optuženi tvrde da su ugovarali prodaju PVC stolarije

Na video snimcima danas prvi put viđeno kako izgleda Fran Marinaj, koji je prema optužnici glavni organizator šverca droge između Albanije i Crne Gore
304 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2011. 12:14h

U velikoj sudnici Osnovnog suda u Podgorici odgledavanjem video zapisa koje je policija snimila primjenom mjera tajnog nadzora nastavljeno je suđenje 35-orici optuženih zbog šverca 2,5 tone skanka.

Slavka Vukčević, predsjednica Specijalnog vijeća koja predsjedava suđenjem, je naredila da se odgledaju video zapisi na kojima su optuženi.

Pojedini okrivljeni su potvrdili da se oni nalaze na tim video zapisima ispred restorana "Ruski car" u Zeti, na benzinskoj pumpu "Fab live" u Zeti, na parkingu ispred restorana "Tami" na Bioču kod Podgorice, kao i na ostalim lokacijama u Zeti i Podgorici.

Najiinteresantniji snimak koji je prikazan bio je onaj ispred restorana "Ruski car", na kojem se pojavio Saša Šuškavčević zvani Ćosa. On je na današnjem suđenju kazao da se pored njega nalazio Fran Marinaj, albanski državljanin, a koji je prema optužnici glavni organizator šverca droge između Albanije i Crne Gore.

Pvi put vidjeli kako izgleda Marinaj

Šuškavčević je kazao da se sa Marinajem dogovarao oko prebacivanja PVC stolarije iz Albanije u Crnu Goru.

Ovaj video snimak je prvi put pokazao kako izgleda optuženi Marinaj, jer se on nalazi u bjekstvu i nije uhapšen sa ostalim članovima kriminalne grupe, koji se nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu.

Suđenje će biti nastavljeno 24. januara, takođe u zgradi Osnovnog suda, jer se velike sudnica Višeg suda u Podgorici, čija je nadležnost ovaj sudski prioces, renovira do kraja mjeseca.

Galerija

Bonus video: